Ondernemers achter Villa Ruimzicht en LEV nemen Wagenings Hotel de Wereld over

Ondernemers achter Villa Ruimzicht en LEV nemen Wagenings Hotel de Wereld over

De exploitatie van Hotel De Wereld in Wageningen is per 1 oktober overgenomen door de Horeca Inspiratie Maatschappij (HIM+ BV) uit Doetinchem. De vijf ondernemers achter HIM zijn in de Achterhoek succesvol met Villa Ruimzicht en Foodbar LEV in Doetinchem en LEV by Mike in Winterswijk. Ze nemen de exploitatie over van Stichting Nationaal Erfgoed Hotel De Wereld, die de exploitatie per 1 juli had overgenomen van de Familie De Vries.

'Hotel De Wereld is een monumentaal gebouw aan de rand van het centrum van Wageningen en verdient een karaktervolle invulling. Met een concept dat tegelijk laagdrempelig is, van hoge kwaliteit, gastvrij, duurzaam, eigenzinnig en hip’, zegt Kees Hensen HIM+.

Hans Hooft zal zich als hotelmanager richten op het operationele gedeelte van het hotel, Hensen is verantwoordelijk voor de nieuwe concepten.

Meer dan alleen slapen

Voor zowel de hotelfunctie als het foodconcept wil HIM+ aansluiten bij de veranderende wensen van gasten. HIM+ hanteert daarbij een eigentijdse visie en moderne ideeën. Zo zal bij de hotelkamers meer worden gefocust op gebruik en verblijf, dan alleen op slapen.

Het restaurant krijgt de formule van de LEV Foodbar: verfijnde gerechten die geserveerd worden op het formaat van ‘tussengerechten’. Dat betekent informeel dineren in een warme, gezellige sfeer, wel van hoge kwaliteit, tegen een redelijke prijs. LEV Foodbar in Doetinchem werd al een halfjaar na de start in 2017 bekroond met een Bib Gourmand van Michelin.

‘Het concept LEV komt in het voormalige restaurant O Mundo, de oude tijden van Addie Roelofsen proberen we weer te realiseren, alleen laagdrempeliger en lager geprijsd’, aldus Hooft. De lounge wordt de plek voor koffie en huisgemaakte patisserie en de serre voor een goede lunch. ‘We willen dat hotel de Wereld weer een plek is voor en van Wageningers.’

HIM+ BV neemt de bestaande exploitatie over inclusief medewerkers. 'Wij zijn aangenaam verrast door de toewijding, kennis en inzet van het huidige team’, reageerde Hensen enthousiast. En zij hebben ervoor gezorgd dat we ondanks COVID-19, maar dankzij het snel gegroeide binnenlands toerisme, een van de beste zomers in de geschiedenis van Hotel de Wereld hebben gedraaid.’

De komende weken blijft de Wereld open, vanaf 29 oktober gaan de nieuwe concepten van start.

Weer andere eigenaar

Hotel De Wereld is de laatste jaren regelmatig van eigenaar verwisseld. In 2013 neemt Jaap Venendaal het hotel over van Addie Roelofsen. Na het faillissement van de Venendaal Groep, eind 2017, koopt Lammert de Vries van Landgoed Groot Warnsborn het hotel. Afgelopen zomer, na 2,5 jaar, draagt De Vries de exploitatie over aan de eigenaar van het gebouw, de Stichting Nationaal Erfgoed Hotel De Wereld. En nu verkoopt de stichting de exploitatie nog geen vier maanden later toch weer door aan HIM+.

Het vastgoed kwam in 2013 al in handen van de stichting, die het historische pand toen naar verluid voor 2 miljoen euro kocht van de Wageningen Universiteit.

Hotel De Wereld werd sinds 2003 weer geëxploiteerd als hotel, nadat het decennia door de universiteit was gebruikt voor zakelijke bijeenkomsten en feestelijkheden. Addie Roelofsen blies het hotel nieuw leven in en verkocht de exploitatie in 2013 aan Jaap Venendaal. Venendaal ging eind 2017 failliet.

In Hotel De Wereld zat jarenlang restaurant O Mundo, wat van 2010 tot 2018 een Michelinster had.

Meer uitbreiding

Tevens opent 15 oktober Boutique hotel Villa Wanrooij in het centrum van Doetinchem onder de HIM+ vlag. Villa Wanrooy met daarin het vers winkelconcept van Mien wordt gerund door Liesette Hensen en Monique Caerteling.