nieuws

Jaap Venendaal neemt hotel De Wereld over

Hotel

Jaap Venendaal neemt hotel De Wereld in Wageningen over van Addie Roelofsen. Hij wordt ook verantwoordelijk voor de exploitaties van sterrestaurant O Mundo, Koekoekpannenkoek en Drinks & Bites. Het is het zevende hotel voor Venendaal, die dit jaar op positie 88 binnenkwam in de Misset Horeca Top 100 van grootste bedrijven 2013.

Jaap Venendaal neemt hotel De Wereld over

Het imperium van Jaap Venendaal blijft zich uitbreiden. Door de overname van de exploitatie van De Wereld in Wageningen komt het aantal hotels onder zijn beheer uit op zeven. De ondernemer bezit in diezelfde stad ook het Hof van Wageningen en De Wageninsche Berg (heropent in december).

Landgoed Avegoor

Verder is hij verantwoordelijk voor de exploitatie van Landgoed Avegoor in Ellecom, dat hij begin dit jaar overnam van Hoscom, het bedrijf van hotelier Lucas Petit en hotel Frerikshof in Winterswijk.

In Ede is Venendaal eigenaar van hotel PTC+ en het nog te bouwen hotel Ede, dat verrijst naast Cinemec.

Sterrestaurant

De hotelier neemt de exploitatie over van Addie Roelofsen, die sinds 2003 directeur en eigenaar was. Roelofsen wordt de rechterhand van Venendaal voor alle hotels en restaurants. De overname heeft geen gevolgen voor het personeel.

Behalve hotel De Wereld, dat in december werd benoemd tot internationaal rijksmonument, wordt Venendaal ook verantwoordelijk voor de exploitatie van de restaurants O Mundo (bekroond met één Michelinster), Koekoekpannenkoek en Drinks & Bites.

O Mundo huisvest in het hotel, pannenkoekenrestaurant Koekoekpannenkoeken is gevestigd aan de overkant van de straat en Drinks & Bites huisvest op de Markt in Wageningen.

Wageninsche Berg

‘We gaan hotel De Wereld en de drie restaurants gebruiken als kweekvijver voor partnerhotel De Wageninsche Berg, dat in december wordt heropend’, aldus Venendaal, die niet uitsluit dat er nog meer hotels onder zijn paraplu komen.

Venendaal kwam in april op plaats 88 binnen in de Misset Horeca Top 100 grootste bedrijven 2013 met een omzet van €8,5 miljoen.

Reageer op dit artikel