nieuws

Jaap Venendaal groep failliet; ook restaurant O Mundo* en Hotel de Wereld

Restaurant 3207

De horecagroep van Jaap Venendaal is failliet. Tot deze groep behoren ook sterrestaurant O Mundo en Hotel de Wereld in Wageningen. Daarnaast exploiteerde hij Drinks and Bites, Restaurant Kelly’s, Eat Cetera in Ede en Wageningen, Hotel PTC+ en Hotel Hof van Wageningen. De bedrijven zijn wel geopend. 

Jaap Venendaal groep failliet; ook restaurant O Mundo* en Hotel de Wereld

Jaap Venendaals horecagroep groeide de voorbije jaren stormachtig, maar consolideerde vorig jaar. Wel werd in Wageningen het pannenkoeken- en pizzarestaurant met de illustere naam Koekoekpizzapannenkoek gesloten om later in het jaar te heropenen als grill- en barbecuerestaurant Kelly’s. Per 1 juni 2016 deed Jaap Venendaal drie van zijn hotels over naar Fletcher: De Wageningsche Berg, Landgoed Avegoor en Frerikshof horen sinds zomer vorig jaar bij Fletcher.

Curator Marike Boersen zegt tegen een journalist van De Gelderlander ‘perspectief te zien voor de meeste horecabedrijven van Jaap Venendaal. Ik wil de 150 personeelsleden, van wie velen overigens parttime werken, heel snel duidelijkheid verschaffen. Op dit moment zijn alle acht vestigingen nog volop in bedrijf en blijven klanten welkom.’

In de Misset Horeca Top 100 van Grootste bedrijven en Merken stond Jaap Venendaal op positie 70 met een omzet van 15,1 miljoen euro.

Vestigingen: 8
Omzet: €15,1 miljoen (€14,3 mln)  5,6%
Rapportcijfer: nb / Economisch klimaat: nb / Verwachte omzetgroei: nb

In Ede had allang gestart moeten zijn met de bouw van een gloednieuw hotel langs de A12, maar buurman Cinemec strijdt inmiddels tot aan de Hoge Raad tegen de komst van dat hotel. De eigenaar van het bioscoopcomplex is bang dat een hotel pal naast zijn complex gevolgen heeft voor zijn bevoorrading en parkeerproblemen veroorzaakt.
Jaapvenendaalgroep.nl

Hotel de Wereld

In hotel De Wereld werd op 5 mei 1945 de capitulatie van de Duitse bezetter in Nederland getekend. Het pand zelf is sinds 2013 eigendom van de stichting Nationaal Erfgoed Hotel De Wereld, dat het aankocht met financiële steun van het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg.
Restaurant O Mundo kreeg afgelopen nazomer te maken met diverse wisselingen in het team. Chef-kok Dennis Richter Uitdenbogaardt vertrok evenals maitre Yvo Kwak.  Voormalig souschef van O Mundo Jonathan Veldhuizen trad in de voetsporen van Richter Uitdenbogaardt.
Voormalig chef van O Mundo ,Richter Uitdenboogaardt, had in september 2017 nog geen nieuwe baan. Hij had plannen om een eigen zaak te starten en wilde daar tijd voor maken.  ‘Na 1 september heeft dat mijn focus,’ zo zei hij eerder tegen Misset Horeca. Richter Uitdenbogaardt was niet alleen chef, sinds 2015 was hij ook directeur van Hotel de Wereld, waarin O Mundo is gevestigd. Hij werkte in totaal dertien jaar voor O Mundo.
Reageer op dit artikel