Khalid Oubaha wil coronasneltesten voor zijn gasten

Horecaondernemer Khalid Oubaha heeft 21.000 goedgekeurde corona sneltesten in optie en hoopt van de gemeenten Arnhem en Nijmegen groen licht te krijgen om zijn gasten zo'n snelttest te laten ondergaan, zodat ze risicoloos kunnen uitgaan.
Delen:
Khalid Oubaha (c) Studio38c

‘Ik hoop dat horeca-collega’s dit ook oppakken, zodat we met z’n allen weer kunnen ondernemen. We zullen zelf immers met een oplossing moeten komen. Met deze sneltesten en een eigen teststraat geef je ons ondernemers de gelegenheid om veilig te ondernemen.’ Oubaha wil eerst groen licht van de gemeente. ‘Dat is fase 1, daarna gaan we kijken naar de logistieke uitdagingen. Want er moet geen rijvorming of hectiek voor je horecazaak ontstaan. Het moet wel veilig zijn. Maar in plaats van voor de deur van je horecazaak, kan je bijvoorbeeld ook denken aan elders in de stad een centrale snelteststraat met gekwalificeerd personeel.’

Gasten ontvangen met een kwartier het bewijs van de uitslag en bij een negatieve testuitslag toegang tot de horecazaak. Oubaha ziet het testen als één onderdeel van meer maatregelen die hij wil gaan nemen. ‘Waarbij het mij niet gaat om alle zaken helemaal vol te stouwen’, zo benadrukt hij. ‘Het moet veilig, daarom zijn we ook in gesprek met de gemeente. De overheid moet helpen met wat wél kan, niet alleen met wat niet meer kan. Wij moeten weer kunnen werken mét corona.’

Wetenschappelijk onderzoek

Oubaha investeert samen met horecaondernemers Won Yip en Laurens Meyer ook in een wetenschappelijk onderzoek om aan te tonen dat er apparatuur bestaat als toevoeging op de bestaande ventilatiesystemen in de horeca, waardoor virus-technisch de horeca veilig is bij volle bezetting.

Khalid Oubaha

Over Khalid Oubaha

Khalid Oubaha is een man van de natte horeca. Achttien horecazaken heeft hij, waarvan er nu vier geopend zijn. ‘Eigenlijk is het maar rendabel om er twee open te houden, maar voor personeel houd ik er vier open. Je wilt wel je team bezig houden.’ De overige zaken – feestcafés en clubs – wil hij slapend houden tot april 2021. Daarvoor nam hij afscheid van de helft van zijn personeel.