Het Wapen van Ermelo stopt

Het Wapen van Ermelo stopt
Het Wapen van Ermelo, archiefbeeld Misset Horeca, 2019.

Het Wapen van Ermelo gaat niet meer open. Het bedrijf stopt. Vorig jaar stond dit horecabedrijf op plaats 14 in de Terras Top 100.

‘Het is een hele moeilijke beslissing, maar soms moet je zakelijk handelen en niet vanuit emotie,’ zegt eigenaar Sanjay Kowlesar op social media.

Er is al een nieuwe exploitant voor het bedrijf. Wie dat is of wat deze ondernemer exact met de locatie gaat doen, is nog niet bekend gemaakt.

Graaf van Gelre

Het andere bedrijf van Kowlesars De Graaf van Gelre in Harderwijk blijft bestaan. De ondernemer noemt een aantal redenen: de coronacrisis speelt hem parten, maar ook privé omstandigheden. ,’Ik moet persoonlijk nog volledig herstellen van mij zenuwbeklemming vanwege een hernia. Daarna kijken we rustig verder wat we gaan doen.’

Het doet hem pijn om op deze manier zijn zaak te sluiten. ‘We hadden liever een afscheidsborrel willen houden zodat we de gasten persoonlijk konden spreken.’ Vanwege de strenge coronamaatregelen moet hij daar van af zien. Binnenkort volgt er meer informatie wat er in het oude postkantoor aan de Stationsstraat 78 in Ermelo gaat gebeuren.

Terras top 100

Het Wapen van Ermelo was een trouwe deelnemer aan de Terras Top 100. Naast de 14e plaats in 2019, stond het bedrijf in 2017 op plaats 76, in 2016 op positie 19 en in 2015 werd een 27ste plek bemachtigd door het horecabedrijf.


Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.