KFC introduceert bitterballen vanuit bezorglocatie in oude molen

KFC introduceert bitterballen vanuit bezorglocatie in oude molen

KFC lanceert 'The Mill', een tijdelijk bezorgrestaurant in Rotterdam ter gelegenheid van de introductie van KFC's eerste typisch Hollandse snack: de spicy Zinger bitterbal. Een wereldwijde primeur, volgens het bedrijf.

Om de introductie van de eerste bitterballen van KFC te vieren, opent KFC samen met molen De Ster in Rotterdam tijdelijk een bezorgrestaurant via Uber Eats. In deze monumentale molen uit 1866 worden nog altijd specerijen gemalen. De keuze voor Rotterdam was volgens KFC eenvoudig, omdat daar het merk in 1972 in Nederland is gestart met de familie de Kok.

78ste KFC

The Mill is tijdelijk het 78ste restaurant in Nederland. KFC The Mill is van 10 tot en met 13 november tussen 14:00 en 17:00 uur geopend exclusief voor bestellingen van de achttien Zinger bitterballen buckets met twee Pepsi Max en KFC mosterd.

De voormalige specerijenmolen ‘De Ster’ aan de Kralingse Plas is daarmee tot en met 13 november terug te vinden in de Uber Eats app. De lancering van KFC The Mill is de aftrap van de nationale introductie van de Zinger bitterbal in alle KFC restaurants tot het einde van het jaar.

KFC molen

Eerste oer-Hollandse snack

De pittige Zinger bitterbal is de eerste oer Hollandse snack van de Amerikaanse restaurantketen KFC. De bitterballen zijn op smaak gebracht met de pittige Zinger ingrediënten. Daarmee zijn het volgens KFC ‘s werelds eerste spicy gekruide kipbitterballen. De bitterballen worden geserveerd met een zoetzure mosterdsaus in buckets van drie, zes en achttien stuks.

KFC bitterballen

Beter Leven keurmerk

De Zinger bitterbal is de eerste introductie van KFC onder het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. KFC maakte al eerder stappen op het gebied van dierenwelzijn door als eerste fastfoodketen de Better Chicken Commitment te tekenen voor de Noordwest-Europese markt, waar Nederland deel van uitmaakt.