New York Pizza opent eerste Nederlandse pizza-drive-thru in Goes

New York Pizza opent eerste Nederlandse pizza-drive-thru in Goes
De eerste pizza-drive-thru in Nederland staat in Goes. Foto's: LinkedIn New York Pizza

Een pizzapunt kopen vanuit de auto: in Goes is het nu mogelijk dankzij New York Pizza's eerste drive-thru in Nederland. Het recent geopende food court in Goes, waarin New York Pizza en Dunkin' Donuts zijn gevestigd, heeft met de drive-thru een primeur in Nederland.

De pizza-drive-thru in Goes is een nieuw concept voor New York Pizza, zegt directeur franchise en development Steffen van Dijk tegen PZC. ‘Goes is een goede plek om dat te testen, vanwege de vele verkeersbewegingen op die plek. Als het een succes wordt, willen we het verder uitrollen in Nederland.’

De focus van het restaurant ligt op de verkoop van losse pizzapunten aan automobilisten. Deze zijn verpakt in speciale ‘slicedoosjes’  om geknoei in de auto tegen te gaan. Er is echter ook een restaurant en een terras. New York Pizza gaat ook bezorgen vanuit Goes. Het foodcourt deelt New York Pizza met Dunkin’ Donuts. Dus ook de donuts kunnen via de drive-thru worden besteld.

De eerste Nederlandse pizza-drive-thru wordt uitgebaat door franchisenemer Koen van Haastrecht. ‘Ik ben ontzettend blij dat ik als eerste in Nederland een pizza-drive-thru mag openen. Ondanks de gekke tijden kijken we vooruit en werken we hard aan het realiseren van onze droom’, zegt hij tegen de Zeeuwse krant.

Ideale combinatie: pizza-drive-thru en donuts

New York Pizza-oprichter en ceo Philippe Vorst praat over de ideale combinatie. ‘Overdag zullen klanten veelal koffie en donuts consumeren. ’s Avonds kunnen klanten bij ons terecht voor heerlijke pizza, met een lekkere Dunkin’ donut als toetje. Daarnaast gaan we vanuit deze vestiging ook pizza en donuts bij mensen thuisbezorgen.’

Snackplein langs de snelweg

Bij de op- en afritten van de A58 in Goes-Zuid is een heus snackplein ontstaan. Al langer konden reizigers er terecht bij McDonald’s, Burger King, KFC en De Beren. Nu zijn New York Pizza en Dunkin’ Donuts daarbij gekomen.