Family Axel wordt twee keer zo groot en krijgt extra cafetaria

Family Axel wordt twee keer zo groot en krijgt extra cafetaria

De vergunning is binnen, de verbouwing begonnen en de plannen worden langzaam duidelijk: Family Axel, dat vorig jaar opende in een kerk in het gelijknamige Zeeuwse dorp, gaat flink uitbreiden met onder meer een serre en een aparte cafetaria met een eigen bakwand.

Family Axel nam in juni 2019 zijn intrek in de gehele kerk in Axel. Nu, een jaar later, staat er alweer een verbouwing voor de deur. Het bedrijf wordt uitgebreid met de pastorie.

Grote serre

De begane grond van de pastorie wordt een verlengstuk van het bestaande eethuis in de kerk. Ook op de eerste verdieping van de pastorie kunnen gasten bij topdrukte plaatsnemen, maar daar is straks ook ruimte voor vergaderingen. Tussen de pastorie en het kerkgebouw wordt een grote serre gebouwd die de twee panden verbindt.

Aparte cafetaria

Het bijgebouwtje van de pastorie wordt afgebroken om ruimte te maken voor een compleet nieuwe cafetaria. Deze zal zelfstandig draaien, met een eigen ingang aan de weg en een eigen bakwand. Het wordt een cafetaria plus, met onder andere luxere frietgerechten en maaltijden. De cafetaria is voornamelijk gericht op afhaal, hoewel er ook een paar zitplaatsen komen voor de snelle hap.

Al met al wordt het aantal zitplaatsen binnen verdubbeld. Family Axel telt er straks ruim 250. De verwachting is dat de verbouwing in ieder geval nog dit jaar wordt afgerond.

Zeeuwse ondernemersfamilie

Family Axel is in handen van broer en zussen Daniël Luitjens, Mirjam Sariman-Luitjens en Barbara de Pillecyn-Luitjens. Zij zijn eigenaar van Luitjens Retail waarmee ze al zes retailzaken in Axel exploiteren, waaronder een Albert Heijn, een winkel met zoet- en zaligheden, en een Anytime Fitness. De Family-vestiging is voor het familiebedrijf de eerste kennismaking met de horeca.

Family Axel

Foto: Peter Roek


Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.