Volledig elektrisch food walhalla opent tussen Delft en Den Haag

Volledig elektrisch food walhalla opent tussen Delft en Den Haag

McDonald's, Happy Italy, De Beren, KFC en Fastned openen na de zomer van 2020 op een nieuw foodpark langs de A4 tussen Delft en Den Haag. De restaurants zijn volledig gasloos en vormen daarmee het eerste volledig elektrische foodpark van Nederland.

Het park ligt gepositioneerd langs de A4 in de Harnaschpolder op de kruising met de N211. De plek, gelegen in Den Hoorn (gemeente Midden-Delfland), grenst aan Den Haag, Delft en Rijswijk. Het verzorgingsgebied van het foodpark beperkt zich daarmee niet alleen tot snelwegbezoekers, maar bedient hiermee ook de bewoners van de omliggende gemeenten.

Zonnepanelen en snellaadstation

Er zijn zonnepanelen om eigen energie op te wekken, een snellaadstation van Fastned om een duurzame rijstijl aan te moedigen en er is extra aandacht voor openbaar groen. De vier horecapaviljoens zijn met het terras gesitueerd rondom een parkachtige, groene omgeving. De unieke architectuur van houten gevels geven de paviljoens een sfeervolle uitstraling.

Foodpark Harnaschpolder

Gezinnen en zakelijke ontmoetingen

Het park met picknicktafels en houten speeltoestellen brengt de verschillende bezoekers samen en maakt het tot een plek om zakelijke ontmoetingen te laten plaatsvinden of om met het gezin een hapje te gaan eten. In de tussentijd kan de elektrische auto met groene stroom opgeladen worden bij het laadstation van Fastned.

Van der Valk en tankstation

De Harnaschpolder is een van de jongste nieuwbouwwijken van Den Hoorn en Delft in samenwerking met de Gemeente Den Haag met woningbouw, bedrijventerrein en recreatie. Naast het Foodpark zal er een Van der Valk hotel, tankstation en Bauhaus rond de plek ontwikkeld gaan worden.