ProFri wil rust voor ledenvergadering en voorziet veel aandacht voor event

ProFri wil rust voor ledenvergadering en voorziet veel aandacht voor event

Vakvereniging ProFri ontkoppelt vanaf dit jaar de algemene ledenvergadering en het Frituurwereld Event. Het bestuur van de vakvereniging wil daarmee rust creëren tijdens de vergadering. Voor het event verwacht ProFri weer veel aandacht van de media.

ProFri houdt zijn algemene ledenvergadering 2020 op maandag 18 mei bij het Van der Valk Hotel in Houten. Het Frituurwereld Event vindt plaats op maandag 16 november, op dezelfde locatie. Directeur Frans van Rooij wil er op deze wijze voor zorgen dat beide evenementen optimaal tot hun recht komen.

Gerichte, praktische bijeenkomst

Het bestuur van de vakvereniging wil rust creëren, zegt Van Rooij: ‘Bij de ALV zetten we niet meer alles op alles voor een grote opkomst. Het moet een gerichte, praktische bijeenkomst zijn voor leden die collega’s willen ontmoeten, gecombineerd met actuele thema’s.’ ProFri telt nu 350 leden, en er worden 40 tot 60 ondernemers verwacht op de ALV. De laatste tijd komen vooral onderwerpen als de Wet arbeidsmarkt in balans, de ketelkwestie en duurzaamheid regelmatig ter sprake.

Overvallen door aandacht

Het Frituurwereld Event groeit volgens ProFri ‘als kool’. Daardoor werd het lastiger om beide onderdelen op één dag de volledige aandacht te geven. De laatste editie van het vakevenement trok ruim tweehonderd bezoekers. Bovendien zegt de organisatie te zijn overvallen door de media-aandacht voor de eerste Nationale Smulgids en de viering van 150 jaar friet in Nederland.

Van Rooij: ‘Het loskoppelen van de bijeenkomsten scheelt een hoop stress. Bovendien hebben we nu meer ruimte om van het Frituurwereld Event een feestje te maken met in de avond de presentatie van de Nationale Smulgids 2021.’ Volgens ProFri wordt de editie van dit jaar een stukje dikker dan die van 2019.

Drie manieren om in de Smulgids te komen

Het verschil met de Smulgids van vorig jaar, is dat er nu drie manieren zijn om erin te komen. De eerste is door een van de keurmerken te bemachtigen: Met Goud Bekroond voor ambachtelijke snacks of het Goed Gefrituurd-keurmerk voor kennis en vakmanschap. De tweede is een hoge smulscore van gasten via de online ratingtool. Als derde kunnen cafetaria’s ook worden voorgedragen door collega’s. In het tweede en derde geval komt er wel een inspecteur op bezoek.

Ook dit jaar zal er weer media-aandacht zijn tijdens het event, en niet alleen voor de gids, zegt Van Rooij. ‘Wat we gaan doen, is nog een verrassing. Maar ik weet zeker dat het weer breed wordt opgepakt.’


Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.