Nieuwe locatie SVO in Markthal Rotterdam officieel geopend

Nieuwe locatie SVO in Markthal Rotterdam officieel geopend

SVO vakopleiding food heeft de nieuwe leslocatie in de Rotterdamse Markthal officieel geopend. SVO gaat hier verschillende opleidingen geven, waaronder mbo-fastserviceopleidingen.

De Rotterdamse locatie van SVO vakopleiding food huisvest op de eerste etage in het pand dat voorheen dienst deed als De Wereld van Smaak. In 2017 ging dat failliet en sinds die tijd stond de ruimte leeg. Het faillissement betekende wel dat de opleider de ruimte opnieuw moest inrichten.

Meer mogelijkheden

De nieuwe locatie past bij de ambities van SVO. De fastserviceopleidingen groeien stevig en in de Markthal heeft SVO meer mogelijkheden om uit te breiden. Niet alleen met de fastservice, maar op termijn ook met andere foodopleidingen. De locatie is volgens SVO ingericht met alle benodigdheden voor innovatief, praktijkgericht vakonderwijs, waaronder een compleet uitgeruste moderne keuken.

SVO Markthal

Hele foodwereld komt samen

De Markthal is volgens de opleider een ideale locatie om vakmensen in de foodbranche op te leiden. Studenten stappen vanuit het klaslokaal direct de wereld van food binnen. ‘In de Markthal komt de hele foodwereld samen’, zei onderwijsmanager Rinus de Rijder eerder. ‘Hier vind je de nieuwste producten en trends op het gebied van food. Rotterdammers en bezoekers komen hier voor de ultieme foodbeleving. Onze studenten biedt dit volop kansen om te leren, nog creatiever te gaan denken en inspiratie op te doen.’

SVO Markthal