Cafetaria de Koempel opent eindelijk op gloednieuwe locatie boven het spoor

Cafetaria de Koempel opent eindelijk op gloednieuwe locatie boven het spoor
Foto: Heerlen Mijn Stad

Ze hebben in 2012 het huurcontract getekend, maar zijn pas in januari 2020 opengegaan. Ya Shi Chen en haar partner Hua Quan Sun zijn de trotse eigenaren van cafetaria de Koempel in het nieuwe stationsgebied van Heerlen.

Cafetaria de Koempel is gevestigd in het Maankwartier in Heerlen, een ambitieus project met winkels, kantoren, woningen, een hotel parkeergarages en het nieuwe station. De bouw begon in 2012 en is in 2019 afgerond. De cafetaria is gelegen op De Plaat, een verbinding over het spoor tussen de zuid- en de noordzijde van het Maankwartier, waar ook het nieuwe NS-station, winkels, kantoren en een deel van het hotel zijn gevestigd.

cafetaria de Koempel

Foto: Heerlen Mijn Stad

Mooi uitzicht door grote ramen

‘We hebben uitzicht op de treinen en de bussen’, zegt de trotse eigenaar Ya Shi Chen over de dynamische plek die ze bestieren. ‘Zowel voor als achter hebben we grote ramen, waardoor er veel daglicht naar binnen komt.’

Cafetaria de Koempel heeft binnen 40 zitplekken met in de zomer een terras voor de deur. De ondernemers hebben zelf het meubilair uitgezocht en hebben voor de rest van het interieur samengewerkt met Daan de Haan Design in Venlo.

cafetaria de Koempel

Foto: Heerlen Mijn Stad

Verse friet en koffie to go

Het aanbod van de Koempel bestaat onder meer uit verse friet, verse broodjes, softijs, milkshakes en koffie. ‘Koffie kan ook to go, en we willen het assortiment uitbreiden met bijvoorbeeld appeltaart en Limburgse vlaai.’

In 2012 al getekend

De ondernemers zijn geen nieuwkomers in de cafetariabranche. Ze hebben hiervoor veertien jaar cafetaria Happy Days in Sittard gerund. Ze moesten geduld hebben voordat ze in Heerlen van start konden gaan. ‘Het ontwerp voor de nieuwe zaak hadden we al jaren klaarliggen. We hebben in 2012 al het huurcontract getekend, maar de bouw van het nieuwe gebied liep vertraging op. We hebben eind september 2019 de sleutel gekregen. De cafetaria in Sittard hebben we in augustus aan vrienden verkocht.’

cafetaria de Koempel

Foto: Heerlen Mijn Stad

Wennen aan de elektrische bakwand

Ondanks de ervaring is het wennen op de nieuwe locatie, zeker ook door de nieuwe bakwand. ‘We hebben een elektrische bakwand van Florigo, terwijl we hiervoor altijd op gas hebben gefrituurd. Met elektra werkt dat toch anders, dat moesten we even uitzoeken. Daarom is het fijn dat we in januari openen, zodat we rustig kunnen wennen. De reacties zijn positief, er zijn mensen die in de eerste week al drie keer zijn teruggekomen.’

cafetaria de Koempel

Ya Shi Chen en haar partner Hua Quan Su. Foto: Heerlen Mijn Stad

Bekijk hieronder alle foto’s


Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.