Restaria krijgt er een cafetaria/viswinkel bij met een unieke opstelling

Restaria krijgt er een cafetaria/viswinkel bij met een unieke opstelling

Rinse's Resto Vis & Snacks in De Westereen heeft zich aangesloten bij Restaria. Het is binnen de formule de eerste cafetaria/viswinkel-combinatie, die ook nog eens een bijzondere indeling krijgt.

Johan Gjaltema en zijn zus Gea van der Veen-Gjaltema willen uiterlijk 12 februari Restaria Rinse’s Resto Vis & Snacks in het Friese De Westereen heropenen. Het bedrijf staat in de regio bekend om zowel het cafetaria-aanbod als verse vis en visspecialiteiten, en wordt momenteel helemaal opnieuw ingericht. Niet alleen presenteren ze een compleet nieuw interieur; ook de opstelling is anders.

Werken met gezicht naar de gast

‘In 90 procent van de cafetaria’s staan medewerkers aan de bakwand te werken met de rug naar de gasten’, zegt Johan Gjaltema, die de zaak in 2009 samen met zijn zus overnam van zijn ouders. ‘Wij hebben ervoor gekozen om met ons gezicht naar de gasten te werken. We laten een frituur in de counter bouwen, waarbij alle afvoeren onder de grond doorlopen. We hebben dan ook geen snackvitrine meer.’

Rinse's Resto Vis & Snacks

Overdag omzet uit vis

Restaria Rinse’s heeft straks wel weer een visvitrine. De vader van Gjaltema begon in 1981 op deze locatie met een cafetaria in een houten chaletje, maar breidde zijn aanbod een paar jaar later al uit met verse vis zodat hij overdag ook omzet kon draaien. ‘Dat is altijd onze kracht geweest’, weet Johan Gjaltema. ‘En we doen er niet een beetje vis bij. Nee, het is een complete viswinkel met een cafetaria.’ Rinse’s staat daar ook om bekend in de regio. ‘We verkopen bijvoorbeeld ook heel veel fish & chips.’

Cafetaria en viswinkel in één

Onder de vlag van Restaria raken de viswinkel en cafetaria nog verder met elkaar geïntegreerd. ‘Het wordt één zaak waar mensen alles kunnen bestellen. We hebben wel twee bakwanden, maar het loopt allemaal door elkaar heen. Dus mensen kunnen ook een verse moot zalm voor thuis krijgen.’

Gasten kunnen daarbij niet alleen aan de balie bestellen; ook komt er een bestelzuil te staan. Daarnaast doet het bedrijf al aan bezorging en is online bestellen een succes, zegt Gjaltema: ‘We ontvangen wekelijks zo’n 150 online bestellingen, zowel voor afhaal als bezorging.’ Rinse’s Resto Vis & Snacks biedt binnen plek aan 40 tot 45 gasten, en buiten aan even zoveel.

Meer maaltijden met verse vis

Met de verse vis worden straks vaker gerechten gemaakt voor het restaurant. Daarvoor is onder meer een grote bakplaat aangeschaft, waar naast vis ook hamburgers en spare ribs op bereid worden. Gjaltema: ‘We willen meer maaltijden aanbieden en zo het uit-eten-gevoel vergroten.’ De ondernemers gaan onder meer werken met het hamburgerconcept, de friettopings en de driegangenmenu’s van de formule.

‘We staan er sterker voor’

Gjaltema vond met Restaria naar zijn mening de ideale formule om de cafetaria en viswinkel te ondersteunen. ‘Het is geen hard franchise, dus we blijven onszelf. Ik ben visspecialist en 50 procent van onze omzet komt uit vis. Dus het is mooi dat we dat door kunnen zetten. En er komt nog zo veel op ons af, onder meer met het plastic verbod, het verbeteren van afvalstromen en de stijgende vraag naar vegetarische producten. Daar willen we bovenop blijven zitten, en ik denk dat we er sterker voor staan met Restaria. Wij kunnen leren van hen, maar zij ook van ons.’


Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.