Richard Theisen gehuldigd na 25 jaar deelname aan de Lekkerste Wedstrijden

Richard Theisen gehuldigd na 25 jaar deelname aan de Lekkerste Wedstrijden
Vlnr: Ricardo Eshuis (directeur SVH), Richard Theisen, Walter Seib (ceo HMShost) en Johan van der Weerd (Lekkerste Wedstrijden,

Richard Theisen van HMShost is op het podium van de Lekkerste Wedstrijden gehuldigd voor 25 jaar deelname. Ook kreeg hij een bijzondere onderscheiding voor zijn werk als leermeester.

Richard Theisen, al 28 jaar werkzaam bij HMShost, deed dit jaar voor de 25e keer mee met de Lekkerste Wedstrijden. Reden voor de organisatie om hem op het podium – in het bijzijn van een grote groep vrienden, familie en collega’s – flink in het zonnetje te zetten.

‘Wij leven van dit soort mensen’

‘Mede door hem is het niveau van de wedstrijden gestegen’, zegt Johan van der Weerd, organisator en oprichter van Stichting de Lekkerste Wedstrijden, over Richard Theisen. ‘Wij als organisatie leven van dit soort mensen. Als we die niet hebben, zijn we nergens.’

Lintje van SVH

Ook Walter Seib, ceo van HMShost International sprak lovende woorden over de leermeester. Ricardo Eshuis van SVH spelde Theisen het eerste lintje op voor 15 jaar leermeesterschap. ‘Het SVH Leermeesterlintje. Dit is de eerste keer dat we dit doen’, zei Eshuis. ‘Hij is een leermeester die zich enorm inzet, tientallen leerlingen opleidt en met wedstrijden het beste uit ze weet te halen. Hoe hij ze drempels over laat gaan en ze op die manier laat presteren; dat is echt fantastisch.’

Talloze prijzen

In die 25 jaar zijn Theisen en zijn leerlingen talloze keren in de prijzen gevallen. ‘Vaak tweede en derde, maar mijn grootste successen waren de eerste prijzen in 2001 en 2009 voor het Lekkerste Broodje Horeca’, zegt Theisen. ‘En we hebben een keer het Lekkerste Kindermenu gewonnen.’

Hij pakte dit jaar het brons tijdens het Lekkerste Lunchgerecht Horeca met Next Generation ‘Vego Wrappo’. Voor dezelfde creatie kreeg hij een prijs voor het lekkerste vegetarische lunchgerecht. In de categorie Lekkerste Hotdog pakte Theisen ook het brons, met een rendang hotdog.

‘Veel vegetarische gerechten’

Door de wedstrijden blijft hij op de hoogte van wat er speelt in de wereld van eten en drinken. ‘Het geeft me veel inspiratie. Je ziet de hele wereld veranderen, met dit keer veel vegetarische gerechten. Het gaat heel snel, en het is lastig om aansluiting te houden. Daar moet je echt je best voor doen.’

Opvolger

Het was dit jaar de laatste keer dat Richard Theisen actief op het podium stond. ‘Over een paar jaar ga ik met pensioen. Er moet bij HMShost een opvolger komen, iemand die mensen enthousiasmeert om mee te doen.’