GoodLife Foods lijft de Flexitarian Bastards in

GoodLife Foods lijft de Flexitarian Bastards in
De drie Flexitarian Bastards, vlnr: Luc Carmans, Erik Carmans en Steve Bonnyns

Fabrikant GoodLife Foods heeft de Belgische start up de Flexitarian Bastards overgenomen. Het jonge bedrijf ging halverwege 2019 van start met de Vega Frick, een vegetarische frikandel.

De Flexitarian Bastards is een Belgische start up van drie ervaren foodservice professionals: Steve Bonnyns, Erik Carmans en Luc Carmans. GoodLife Foods, het bedrijf achter merken als Beckers, Bicky en Mexicano, verwerft een exclusieve licentie op het merk, het logo en de recepturen van de Flexitarian Bastards.

Vegetarische frikandel

Met de Vega Frick, door de Flexitarian Bastards ontwikkeld en gelanceerd in juni 2019, heeft Goodlife Foods een vegetarische frikandel voor foodservice binnen de gelederen. In oktober 2018 lanceerde Goodlife Foods onder het merk Beckers een vegetarische ovenfrikandel voor de retail.

Tijdens de Horecava zullen GoodLife Foods en de Flexitarian Bastards naast de Vega Frick een nieuw product introduceren: de Betzy’s Burger, een vleesvervangende burger.

Naast GoodLife Foods introduceert ook Vanreusel en Van Geloven een vegetarische frikandel tijdens de Horecava.

De Flexitarian Bastards

De Vega Frick van de Flexitarian Bastards

‘Innoverend product’

De Vega Frick is volgens Steve Bonnyns een innoverend product ‘doordat we er als eerste in geslaagd zijn de authentieke en herkenbare smaak te koppelen aan zeer goede nutritionele waarden en een zeer lage caloriewaarde’.

En het product slaat aan, zegt Bonnyns. ‘Zestien groothandelaars in Nederland en België en meer dan honderd frituren, snackbars, event cateraars en foodtrucks namen de Vega Frick al op in hun snackgamma. De nominatie voor de Horeca Expo Innovation Awards was een snelle erkenning.’

Bonnyns ziet de overname als een enorme sprong. ‘Vandaag zijn onze producten enkel verkrijgbaar in België en Nederland, morgen in de zeventien landen waar GoodLife Foods actief is. Een grote maar uiterst boeiende uitdaging.’

De Flexitarian Bastards

‘Gigantische drive’

GoodLife Foods-directeur Dirk van de Walle is blij met de acquisitie. ‘Zij beschikken over een enorme kennis van zowel processen als recepturen, en bovendien zijn we gecharmeerd door hun gigantische drive en passie. We willen hen op de eerste plaats de ruimte laten om die kennis en die passie in te zetten voor verdere en nieuwe ontwikkelingen.’

GoodLife Foods neemt zowel de commercialisering als het productieproces op zich. De Flexitarian Bastards tekenen voor de verdere ontwikkeling van nieuwe vleesvervangende snacks.

De productie van de Flexitarian Bastards verhuist binnen enkele maanden naar een van de productiefaciliteiten van GoodLife Foods. Sales en marketing wordt aangestuurd vanuit het kantoor in Breda, research en development blijft in Beringen.