Snackbar De Boemerang onder nieuw bewind; razend populaire mayo blijft

Snackbar De Boemerang onder nieuw bewind; razend populaire mayo blijft
Bas en Anne Viguurs zijn de nieuwe eigenaren van snackbar De Boemerang in 's-Hertogenbosch

Snackbar De Boemerang in 's-Hertogenbosch heeft na 28 jaar nieuwe eigenaren. Wat blijft zijn de huisgemaakte snacks en de mayonaise, die razend populair is in 's-Hertogenbosch en omgeving.

Bas en Anne Viguurs hebben snackbar De Boemerang in het centrum van ‘s-Hertogenbosch overgenomen van Ed Trum, die de zaak 28 jaar heeft gerund. De Boemerang vierde in 2018 het 50-jarig bestaan.

De snackbar van zeven meter diep en drie meter breed (met automatiek) werd in 1968 geopend door twee Tilburgse bakkers. Ed Trum nam de zaak in 1991 over, samen met zijn zwager Wim van den Broek. Van den Broek is er een aantal jaren geleden al mee gestopt.

Contact met mensen

‘Ik vond het na 28 jaar voldoende geweest’, zegt Ed Trum (61). ‘En ik heb er met veel plezier gewerkt, het is altijd een goedlopende zaak geweest. De kracht is het goede contact met de mensen, die bijvoorbeeld ’s ochtends een kop koffie aangeboden krijgen. Zo bouw je een vaste klantenkring op.’

Snackbar De Boemerang

Mayonaise in milkshakebekers

De Boemerang is echt een begrip in de stad en daarbuiten. Onder meer de huisgemaakte mayonaise is erg populair; mensen komen er uit heel ‘s-Hertogenbosch en omgeving voor langs. Er gaan zelfs milkshakebekers gevuld met mayonaise mee naar huis.

Het enige dat Trum over de mayonaise kwijt wil, is dat hij ‘niet te zuur en niet te zoet is’. De rest blijft geheim. Het recept is niet van hem, maar van de bakkers die met De Boemerang begonnen. ‘Het recept is dus meer dan vijftig jaar oud’, aldus Trum.

Snackbar De Boemerang

Ook de swiebeltjes blijven

‘Toen bekend werd dat wij de zaak zouden overnemen, kregen we van iedereen te horen dat de mayonaise echt moest blijven’, zegt Bas Viguurs. Het ondernemerspaar is voorlopig niet van plan om grote veranderingen door te voeren. Naast de mayonaise blijven ook de verse friet, saté, hachee, gehaktballen, nierbroodjes, erwtensoep en eierballen van eigen makelij. Dat geldt ook voor de swiebeltjes: huisgemaakt gepaneerde snacks met gehakt en uien in de vorm van een kroket.

Nieuwe eigenaren hebben veel ervaring

Bas en Anne Viguurs (beiden 35), hebben vele jaren in de Bossche horeca gewerkt. Bas Viguurs runt sinds zeven jaar feestcafé Mijn Buurvrouw, ook in het centrum. Anne Viguurs heeft een horecaopleiding gedaan en heeft gewerkt in zowel de keuken als de bediening. ‘Het café is van mij en ik doe samen met mijn vrouw De Boemerang’, zegt Bas Viguurs.

De ondernemers waren al langer op zoek naar een dagzaak. ‘Toen bekend werd dat De Boemerang te koop stond, zijn we meteen gaan kijken. Tijdens de eerste bezichtiging hadden we gelijk een goed gevoel.’

De twee spenderen veruit de meeste tijd in De Boemerang. De dagelijkse leiding van het feestcafé is in handen van een bedrijfsleider, Bas Viguurs is daar eens per twee weken aanwezig. In De Boemerang hebben ze de beschikking over één full-timer.

Snackbar De Boemerang


Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.