Snackpoint viert 25-jarig jubileum in 2020

Snackpoint viert 25-jarig jubileum in 2020
De Snackpoint-folder van januari 2020

Cafetariaformule Snackpoint viert in 2020 het 25-jarig bestaan. Dat betekent feest voor zowel ondernemers als gasten. In 2020 maken gasten van Snackpoint kans op een aantal bijzondere prijzen.

Vanwege het 25-jarige jubileum van Snackpoint maken gasten onder meer kans op een iPad en cadeaubonnen, maar ook een scooter, een cruise, een droomreis en zelfs een auto. Daarvoor moeten ze op de website van de formule een prijsvraag beantwoorden. Op de doosjes van het Shake Your Fries-concept staat een qr-code waarmee gasten naar de prijsvraag worden geleid. Inmiddels hebben vierduizend mensen zich voor de prijsvraag ingeschreven.

Voor de ondernemers, leveranciers, fabrikanten en andere relaties organiseert de formule een groot feest op 11 mei in GaiaZOO in Kerkrade.

Ontstaansgeschiedenis van Snackpoint

In 1993 stapten zes Limburgse cafetariahouders op bij Kwalitaria nadat leden van de formule verplicht werden om producten bij groothandel Stroes in Nieuwegein af te nemen. Ze wilden bij hun toenmalige leverancier Horesca Mourmans in Maastricht blijven en gingen verder onder de naam ‘Samenwerkende Kwaliteitsbedrijven’. Later werd dat Snackpoint, onder de Snack Exploitatie Maatschappij (SEM). SEM, met directeur John Mordang, was net als Horesca Mourmans onderdeel van Moraco, de holding van Mora-oprichter Marcel Mourmans.

Huidige directeur één van de eerste leden

Roger Gielen, de huidige formuledirecteur, was met Kwalitaria ’t Heukske in Geleen één van de eerste ondernemers die afscheid nam van Kwalitaria en Snackpoint Gelaen werd. Gielen was in die tijd als voorzitter van de raad van ondernemers een aanspreekpunt voor de leden. Mourmans verkocht de groothandel, met SEM en Snackpoint erbij, in 2000 aan groothandel Rooswinkel.

Rooswinkel werd later aan Sligro verkocht, en omdat Gielen die overstap niet zag zitten, werd Snackpoint in 2013 aan hem overgedaan. Hij runt de formule onder meer met zijn vrouw Marlie Gielen-Paas en sinds een aantal jaren ook met dochter Mariëlle.

Op dit moment zijn er 92 cafetaria’s aangesloten bij Snackpoint. De komende maanden komen daar weer een aantal bij, zo laat Gielen weten.

Snackpoint-Puth-069

Roger Gielen met zijn protegés, Lestie Dams (links) en Bente Vallinga. Foto: Koos Groenewold.