Tiggie's Corner verkoopt tijdens feestdagen voorgebakken friet aan klanten

Tiggie's Corner verkoopt tijdens feestdagen voorgebakken friet aan klanten
Paul van der Poel. Foto: Herbert Wiggerman

Liefhebbers van de verse friet van Tiggie's Corner kunnen voor de kerstdagen voorgebakken friet van de snackbar in Wijk bij Duurstede in huis halen, om zelf af te bakken. Mét duidelijke afbakinstructies van de ondernemers.

Voorgebakken friet aan klanten verkopen is niet nieuw, ook voor Tiggie’s Corner niet. Maar eigenaar Marita Beijnen promoot dit voor het eerst actief tijdens de feestdagen. ‘Eigenlijk is het een idee van Theo, de vorige eigenaar’, zegt Marita Beijnen. ‘Die kwam daar ooit mee en dat heb ik altijd onthouden.’

Mensen kunnen bij Tiggie’s Corner tot maandag 23 december een gezinszak voorgebakken friet bestellen (€8) en afhalen op 24 december tussen 12.00 en 17.00 uur. De snackbar is op eerste en tweede kerstdag gesloten. ‘Dit is service voor klanten, daar ben ik sowieso heel erg mee bezig.’

Tiggie's Corner

Foto: Herbert Wiggerman

Verse friet tijdens feestdagen

Volgens Beijnen zijn er best mensen die tijdens de feestdagen zin hebben in een frietje. ‘Als bijgerecht, want je gaat niet zo snel naar de snackbar voor een compleet menu. Maar waarom zouden mensen dat niet zelf thuis af kunnen bakken? Hoeveel mensen hebben een frituur of een airfryer?’

Uitgebreide afbakinstructies

Om mensen zoveel mogelijk te ondersteunen bij het afbakproces, geeft Beijnen uitgebreide afbakinstructies mee: de juiste manier van bewaren, de afbak- temperatuur en -tijd. ‘En ook de hoeveelheid, ja. Niet teveel tegelijk afbakken. We verkopen 4-persoons zakken en adviseren om het per portie af te bakken. En zorg zeker dat je frituurolie schoon is.’

Vaste klanten

Beijnen is niet bang dat het thuis misgaat en Tiggie’s Corner vervolgens de schuld krijgt. ‘Dat zou kunnen maar ik verwacht het niet. De mensen die voorgebakken friet halen, zijn onze vaste klanten, die weten wel dat het bij ons goed is. Ik hoor mensen zeggen dat het lekker is, maar dat het bij ons in de snackbar natuurlijk het lekkerst is.’

Tiggie's Corner

Foto: Herbert Wiggerman

‘Hou marge in de gaten’

Wie voorgebakken verse friet aan klanten verkoopt, moet wel de marge in de gaten houden, zegt Jan Post van Meesters van de Friet. ‘Er zijn inderdaad meer ondernemers die het doen, als mensen erom vragen. Ik zou er niet standaard op focussen, want dan gaat je marge eraan omdat je niet dezelfde prijs kunt vragen. Maar als het extra omzet is, tijdens de feestdagen wanneer je gesloten bent, kan het wel een goed idee zijn.’

De enigste met verse friet

Tiggie’s Corner was de eerste en is nog altijd de enige in Wijk bij Duurstede die verse friet verkoopt. De zaak eindigde drie keer in de top 20 van de AD Friettest en werd in 2014 uitgeroepen tot ‘Leukste snackbar van Nederland’.

Marita Beijnen en haar man Paul van der Poel namen Tiggie’s Corner onlangs over van Theo Mezz en Lia van de Weerdt, die de zaak elf jaar hebben gerund.


Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.