16-jarige overvaller Arnhemse snackbar meldt zich

16-jarige overvaller Arnhemse snackbar meldt zich

Een 16-jarige jongen heeft zich bij de politie gemeld vanwege een overval op een Arnhemse snackbar in mei 2019, waarbij de eigenaar gewond raakte. Er is lange tijd gezocht naar de verdachte.

Dat meldt De Gelderlander. Tv-programma Opsporing Verzocht zou dinsdag 10 december weer aandacht besteden aan de overval op Snackbar ’t Hoekje in Arnhem, waarbij de politie nieuwe beelden zou tonen. Doordat de verdachte zich heeft gemeld, is dat niet meer nodig.

Vuurwapen

De overval op de snackbar aan de Rietgrachtstraat vond plaats op maandagavond 20 mei rond 21.45 uur. Er waren op dat moment twee klanten in de zaak aanwezig, zo schreef de krant eerder in een reconstructie. De overvaller dreigde met een vuurwapen en eiste geld. De eigenaar probeerde het vuurwapen uit zijn handen te slaan waarop de overvaller de zaak uit vluchtte.

Gebroken neus

De eigenaar rende er achteraan om te voorkomen dat de dader op een fiets zou vluchten. Tijdens de schermutseling sloeg de dader hem een gebroken neus waarna hij wegrende. Brandweermannen van een nabijgelegen kazerne gingen de overvaller nog achterna, zonder resultaat. Ook de politie heeft de man lange tijd niet kunnen vinden.

Vijf overvallen op snackbars

De Gelderlander maakt de balans op van recente overvallen op snackbars, en concludeert dat er in ruim een jaar tijd vijf cafetaria’s in Arnhem zijn overvallen: ’t Hoekje aan de Rietgrachtstraat, ’t Beumertje op de Geitenkamp, Plaza De Kolibrie aan de Honigkamp, Onder De Linde in Klarendal en Diner 66 aan de Kroonse Wal.

Bron: De Gelderlander