Ook Van Geloven lanceert vegetarische frikandel

Ook Van Geloven lanceert vegetarische frikandel
De vegetarische frikandel van Mora

Van Geloven lanceert een vegetarische frikandel onder het merk Mora. De snack is ontwikkeld in samenwerking met de Vegetarische Slager en is voor de horeca vanaf januari verkrijgbaar.

De snackfabrikant introduceerde de vegetarische frikandel voor het eerst op de Horeca Expo Gent, en zal de snack tijdens de Horecava 2020 groots presenteren. De snack wordt ongeveer zes weken later in de retail gelanceerd.

De Vegetarische Slager

De vegetarische Mora-frikandel is een uitbreiding van de vegetarische lijn die Van Geloven begin 2019 introduceerde, met de veganistische kipkorn en de vegetarische draadjesvleeschbitterbal en -kroket van Mora. Ook de frikandel is ontwikkeld in samenwerking met de Vegetarische Slager en is onder meer gemaakt met soja, waaronder eiwit en vezels, en de bekende frikandelkruiden.

‘Wij ontwikkelen al onze vegetarische snacks van Mora samen met de Vegetarische Slager’, zegt Kaylee Roeffen , brand manager Mora bij Van Geloven. ‘Wij hebben veel expertise op het gebied van snacks, en zij op het gebied van vegetarische producten. Het is heel mooi dat twee bedrijven op deze manier samenwerken en kennis met elkaar delen.’

Smaak en structuur

Dat heeft volgens Roeffen dit keer geleid tot een vegetarische frikandel die qua smaak en structuur heel dicht bij de vleesvariant komt. ‘Dat is het uitgangspunt van al onze vegasnacks, want het moet toegankelijk zijn vegetariërs, flexitariërs en vleesliefhebbers. Hij heeft het uiterlijk van een frikandel, de bite en de smaak.’

De vegetarische frikandel heeft een gewicht van 70 gram en is iets korter dan de vleesvariant. De inkoopprijs zal hoger liggen, maar wel in lijn met de andere vegetarische snacks, zo laat Van Geloven weten.

Landelijke tv-campagne

De frikandel wordt ondersteund met POS-materialen (onder meer voor de cafetaria) en een landelijke tv-campagne, met als slogan ‘Lekker voor elke snacker’, wat de slogan wordt van de hele vegetarische range van Mora. De campagne gaat lopen vanaf het voorjaar.

Vierde vegetarische frikandel

Van Geloven is de derde grote snackfabrikant die een vegetarische frikandel lanceert. Vanreusel kwam onlangs naar buiten met de Zero-range voor foodservice, een lijn met een vegetarische frikandel, Belcanto en hamburger.  In de supermarkt ligt de vegetarische ovenfrikandel van Beckers.

De Belgische start-up Flexitarian Bastards introduceerde eerder de Vega Frick, die sinds vier maanden beschikbaar is bij drie grossiers in Nederland: Horesca Gepu, Horesca Smulders en Van de Ven vers, vlees & waren.