Leon&León opent pop-up store met koolhydraatarme friet

Leon&León opent pop-up store met koolhydraatarme friet

Frietconcept Leon&León opent een pop-up store in Amsterdam. Onlangs werd onder deze naam 's werelds eerste koolhydraatarme friet gelanceerd.

Frietliefhebbers zijn van woensdag 20 tot en met zondag 24 november welkom om koolhydraatarme friet te komen proeven in de Leon&León friet pop-up store in Amsterdam. Elke dag is er een ‘Happy Hour’, of in dit geval een ‘friet-uur’ met gratis friet. De friet wordt bereid in airfryers.

Eerste ter wereld

Leon&León heeft ’s werelds eerste koolhydraatarme friet ontwikkeld, met 30 procent minder koolhydraten, calorieën en vet. De friet is een product van de Nederlandse schrijver Leon de Winter en zijn neef en hartchirurg León Eijsman. Ze ontwikkelden de friet, gemaakt met de koolhydraatarme aardappelen van het ras ‘Colomba’ in 2012, nadat De Winter te horen had gekregen dat hij een lowcarb dieet moest gaan volgen.

Meerdere airfryers

In de Leon&León friet pop-up store draaien meerdere airfryers continu om de bezoekers van een frietje te voorzien. Een puntzak Leon&León friet kost 1 euro en kan ‘rijkelijk worden overgoten met (non)-guilty frietsauzen’. Tijdens het ‘friet-uur’ van 17.00 tot 18.00 uur worden er gratis kleine porties friet uitgedeeld.

Openingstijden

De Leon&León friet pop-up store is gevestigd in het centrum van Amsterdam, Nieuwezijds Kolk 25 en is op loopafstand van Amsterdam Centraal Station. De pop-up store wordt op woensdag 20 november om 17.00 uur geopend en sluit om 19.00 uur. Van donderdag 21 tot en zondag 24 november is de pop-up dagelijks van 12.00 tot 19.00 uur open.

Bij succes ook in foodservice

Leon&León is een samenwerking tussen HZPC Holland, De Korrel Beheer, en The Rocket Science Kitchen. Voorlopig is de friet alleen in de supermarkt verkrijgbaar, maar als het een succes wordt, wordt de friet ook gelanceerd in de foodservicemarkt.