Subway weet niet waar de 200ste vestiging is

Subway weet niet waar de 200ste vestiging is

Subway heeft onlangs de 200ste vestiging in Nederland geopend. Waar precies, is niet bekend. Wel duidelijk is dat de nieuwe winkels er heel anders uitzien.

Dat Subway niet weet welke vestiging precies de 200ste is, heeft volgens het bedrijf te maken met het rappe tempo waarin de laatste tijd nieuwe zaken zijn geopend. Dat het er inmiddels 200 zijn, is wel duidelijk. De aanbieder van versbereide Subs groeit hard en opent vestigingen op de meest uiteenlopende locaties: van hartje Rotterdam tot in een bouwmarkt of tankstation.

In het jaar 2000 werd het eerste Subway-restaurant van Nederland geopend. Sindsdien is het aantal vestigingen en activiteiten (drive-through locaties, bezorging) enorm gegroeid, zegt country director Joost Labadie. ‘In 2017 zijn er 17 Subway restaurants bijgekomen en voor 2018 verwacht ik nog veel meer groei.’

Bekendheid toegenomenSubway

Met name voor de lunch weten mensen de weg naar de Subway-vestigingen goed te vinden, vertelt Labadie. ‘Onze bekendheid is sterk toegenomen. Dit heeft ermee te maken dat wij ook veel vestigingen openen op non-traditionele locaties, dus niet alleen in de winkelstraten. Denk bijvoorbeeld aan Subway-restaurants in bouwmarkten, tankstations en op campussen.’ De populairste broodjes zijn Chicken Terriyaki, American Steakhouse Melt en de Tuna Sub.

Subway nieuwe stijl

Recent is in Rotterdam een zaak in de nieuwe huisstijl geopend. Hier is de inrichting lichter, frisser en strakker. Deze nieuwe stijl, genaamd Fresh Forward, is een tijdje geleden in Amerika uitgerold en worden nu ook in Nederland en de rest van Europa geïntroduceerd. Ook in Almere, Weerselo en Hardinxveld-Giessendam zijn vestigingen in de nieuwe huisstijl geopend.

Alle 200 restaurants in Nederland worden gerund door franchisenemers. Zij zijn zelf verantwoordelijk voor de restyling van hun restaurant en dragen daarmee ook zelf de kosten. Alle Subway-restaurants zullen overgaan in de nieuwe stijl. Het moment waarop dit gebeurt gaat in overleg met de betreffende franchisenemer, zo laat het bedrijf weten.

Wereldwijd de grootste

Subway Restaurants is wereldwijd de grootste organisatie in de Quick Service Industry met inmiddels ruim 44.800 vestigingen in 110 landen. Het eerste restaurant startte in 1965 in Bridgeport, Connecticut (Verenigde Staten).