citizenM opent in 2023 de deuren van een nieuw hotel in Londen

citizenM opent in 2023 de deuren van een nieuw hotel in Londen

Het compleet vernieuwde expositiecentrum Olympia London wordt het decor voor het vijfde citizenM-hotel in Londen. Het consortium YOO Capital en Deutsche Finance International heeft 1,5 miljard euro vrijgemaakt voor de ontwikkeling van een ultramoderne concert- en beurslocatie die in 2023 klaar moet zijn.

citizenM London Olympia is alweer het vijfde hotel dat de van oorsprong Nederlandse keten in Londen opent. Nog nooit eerder had een hotel van citizenM zoveel grandeur als dit nieuw te realiseren hotel. De in elke vestiging aanwezige zitkamer is dit keer de openbaar toegankelijke, monumentale en historische Apex Room. De rest van het drie verdiepingen tellende hotel met 145 gastenkamers wordt gebouwd op het bestaande historische gebouw.

Deze nieuwste aanwinst maakt onderdeel uit van het grootschalige herontwikkelingsproject dat wordt geleid door YOO Capital en Deutsche Finance International. Een filmhuis met vier zalen, een concertlocatie van 7.500 m2, een theater met 1500 zitplaatsen, diverse restaurants, winkels, bars, hotels en ruim 51.000 m2 met (flexibele) kantoorruimtes moeten de buurt om gaan toveren tot de nieuwe culturele hotspot van West-Londen. Het geheel is ontworpen door The Heatherwick Studio en SPPARC en behelst daarnaast ook de herontwikkeling van de bestaande beurslocatie en ruim 1 hectare aan openbare ruimte.

Klaas van Lookeren Campagne, CEO van citizenM hotels: ‘We pakken onze uitbreiding in Londen strategisch aan. Ondanks alle uitdagingen waar de hotel- en conferentiebranche tegenwoordig mee te kampen heeft, zijn we ervan overtuigd dat er voor citizenM nog voldoende toekomstperspectief is en daarmee past Olympia London perfect in het plaatje. We hebben er vertrouwen in dat ons aanbod aan betaalbare luxe niet alleen aantrekkelijk is voor de bezoekers van het beursgebouw, maar ook voor bezoekers van de theater- en concertlocaties en het geeft blijk van onze commitment om uit te breiden naar de meest gewilde buurten van Londen.’

John Hitchcox, bestuursvoorzitter van YOO Capital: ‘Met de komst van citizenM krijgt het Olympia-project een geweldige impuls. Ze zijn voor ons de ideale partner om aan boord te hebben tijdens onze missie om dit gebied om te toveren tot een culturele en creatieve hotspot. Vandaag is dan ook een belangrijke mijlpaal in de realisatie van de nieuwe visie voor Olympia London.’

Het interieurontwerp van het hotel is in handen van Concrete, een in Amsterdam gevestigd ontwerpbureau en partner van citizenM, en zal worden voorzien van meubilair van vaste samenwerkingspartner, Vitra. De gastenkamers zijn uitgerust met de beroemde citizenM XL kingsize bedden, krachtige regendouches en grote flatscreens. Gasten kunnen genieten van de vertrouwde innovatieve, creatieve technologie (o.a. online inchecken, bediening van de kamersystemen via een iPad). Sinds afgelopen juni biedt citizenM via hun nieuwe app volledig contactloze verblijven aan.

citizenM London Olympia zal te vinden zijn aan de Hammersmith Road en is daarmee de vijfde locatie in Londen. Eerder al openden Bankside (2012), Tower of London, Shoreditch (2016) en het toekomstige Victoria Station (2022) hun deuren.