Landal breidt uit met Waterresort Blocksyl in Overijssel

Landal breidt uit met Waterresort Blocksyl in Overijssel

Landal GreenParks breidt uit met het nieuwe park Landal Waterresort Blocksyl, gelegen in Overijssel niet ver van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Hier worden 109 duurzame en energiezuinige recreatiewoningen gebouwd op ruime percelen met uitzicht over het water. De eerste 39 recreatiewoningen worden nu te koop aangeboden aan particuliere beleggers. De eerste gasten worden in de loop van 2022 verwacht.

Landal GreenParks zet de toon van 2020 door, corona of geen corona. Nadat afgelopen jaar al acht nieuwe parken werden aangekondigd en na twee jaar bouwen Landal Kaatsheuvel voltooid werd, kondigt Landal nu de komst van Waterresort Blocksyl in Overijssel aan, een park met 109 recreatiewoningen en veel water.

Blocksyl op 350 meter van Blokzijl

Landal Waterresort Blocksyl ligt in de Kop van Overijssel, tussen het pittoreske plaatsje Blokzijl (750 meter lopen, 350 meter varen) en de toeristische trekpleister Giethoorn. Ook Nationaal Park Weerribben-Wieden, het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa, ligt binnen handbereik.

Groen en duurzaamheid staan centraal bij Landal Waterresort Blocksyl: het resort grenst aan een Natura2000-gebied en zal vanaf de opening gecertificeerd zijn met een Green Key, hét duurzaamheidskeurmerk voor de vrijetijdsindustrie.

Passend in uitbreidingsambitie

‘Landal Waterresort Blocksyl past perfect in onze ambitie om selectief te groeien met nieuwe kwalitatief hoogwaardige parken dichtbij mooie natuur’, aldus Dirk Anbeek, algemeen directeur van Landal GreenParks. ‘Ook in 2021 breiden we verder uit met nieuwe mooie bestemmingen dichtbij. De trend dat veel Nederlanders nu het liefst in eigen land blijven, op locaties met natuur, rust en ruimte houdt de komende jaren zeker aan en we zien in Nederland nog voldoende ruimte voor groei in dit segment.’

Met de aankondiging van de uitbreiding met Landal Waterresort Blocksyl zet Landal GreenParks de vorig jaar ingezette expansie voort. In 2020 werden in korte tijd acht parken in Nederland aangekondigd:

Landal zette sinds het begin 2018 werd verkocht een ambitieuze groei in. Elk jaar opende nieuwe parken en dat is dit jaar niet anders – coronacrisis of niet.

Duurzame investering

De broers Jan en Gerard Veeneman vormen de directie van recreatieonderneming De Kalkoven, ontwikkelaar van Landal Waterresort Blocksyl. ‘We zijn er trots op om voor dit mooie project te kunnen samenwerken met een solide partner als Landal GreenParks, die als internationale verhuurder haar naam verbindt aan dit project. Landal Waterresort Blocksyl is een waardevaste en duurzame investering. Met elkaar gaan wij ervoor zorgen dat het de toekomstige woningbezitter én de gasten op het park aan niets zal ontbreken.’

Gasloze woningen met zonnepanelen

De recreatiewoningen zijn beschikbaar in diverse 2-, 4- en 6-persoonstypen in verschillende uitvoeringen. Door de kwalitatief hoogwaardige materialen en energiezuinige keuzes zijn de woningen toekomstbestendig gebouwd: opgetrokken uit kalkzandsteen, gasloos (elektrische combi-airco-verwarmingsinstallatie), voorzien van minimaal vijf zonnepanelen en energiezuinig. De woningen kunnen worden uitgebreid met extra zonnepanelen, laadpaal of een wellnessruimte.

Elke woning heeft uitzicht over het water. Een groot deel van de kavels heeft bovendien direct toegang tot het Noorderdiep, de vaarverbinding tussen Blokzijl en het Giethoornsche Meer. Op en bij het park zijn faciliteiten zoals een ontvangstreceptie, openluchtzwembad, fietsverhuur, bootverhuur en speeltuin beschikbaar.

De woningen worden te koop aangeboden via Residentia Projectmakelaars en Landal Makelaardij vanaf €262.500.

Over Landal GreenParks

Landal GreenParks is de grootste Nederlandse exclusieve verhuurorganisatie van vakantieparken in Nederland en een toonaangevende internationale aanbieder op het gebied van management, beheer en verhuur van vakantieparken. Onder Landal GreenParks vallen ook de merken: Hof van Saksen, Landal Ski Life, Landal Camping, Landal Business Line en Landal Makelaardij.

Het in 2020 ingezette Europese expansieprogramma wordt in 2021 verder voortgezet en zal het huidige aantal van ruim 100 bestemmingen in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Hongarije verder doen toenemen. Op dit moment biedt Landal GreenParks in totaal ruim 14.504 vakantieaccommodaties en 1300 campingplaatsen. Jaarlijks kiezen meer dan 2,2 miljoen gasten voor Landal GreenParks en brengen er 11,4 miljoen overnachtingen door. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken ca. 3.000 medewerkers.

Landal GreenParks heeft een ambitieus duurzaamheidsprogramma en komt elk jaar dichter bij haar doel om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Landal wil onvergetelijke vakanties waarmaken, met een positieve impact op natuur, regio, mens en klimaat. Alle parken van Landal zijn gecertificeerd met een Green Key, hét keurmerk voor duurzaamheid in de vrijetijdsbranche. In 2020 werd Landal voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot het meest duurzame merk door de Sustainable Brand Index binnen de categorie Travel & Leisure en met een top 10 notering in het ‘overall’ klassement.

Landal GreenParks maakt deel uit van Awaze, de grootste aanbieder van vakantieparken en accommodaties in Europa, met o.a. de volgende zelfstandige merken: cottages.com, Hoseasons, Landal GreenParks, James Villa Holidays en Novasol.