Burger King steunt boeren en geeft 200 ton aardappelen weg

Burger King steunt boeren en geeft 200 ton aardappelen weg

Burger King Frankrijk heeft 200 ton aardappelen gekocht van Franse boeren, die vanwege de coronacrisis blijven zitten met hun producten. Bezoekers van de drive-thru krijgen een zak van 1 kilo cadeau bij hun bestelling.

Vanwege de langdurige sluiting van de restaurants in de strijd tegen het coronavirus is de sector in de problemen en dat betekent weer dat duizenden Franse boeren niet in de gelegenheid zijn om hun producten te verkopen.

Persoonlijke boodschap voor iedere bezoeker

Op iedere zak die wordt weggegeven aan bezoekers, staat een persoonlijke boodschap, zo meldt New York Post. Daarin vertelt de Franse tak van de fastserviceketen waarom het de actie in het leven heeft geroepen.

Bovendien roept het bezoekers op om toch vooral aardappelproducten te (blijven) kopen om de boeren te steunen. Veel van deze zijn overigens te vinden op het menu van Burger King. De zakken met daarin één kilo aardappelen, worden sinds 2 februari weggegeven.

Koop bij de concurrenten

In december zorgde Burger King ook al voor opvallend nieuws door in een advertentie op social media op te roepen (ook) bij de concurrent te bestellen. ‘We hadden nooit gedacht dat we dit aan jou zouden vragen, maar op dit moment hebben restaurants en hun duizenden medewerkers jouw steun heel hard nodig’, zo klont de boodschap van Burger King Nederland.

Vervolgens noemde de keten de namen van Kwalitaria, McDonald’s, Domino’s Pizza, Five Guys, Taco Bell, Moeke, De Beren, Ellis Gourmet Burger, KFC en Subway als plekken waar mensen ook zouden moeten bestellen.