De vorige week 41 geworden Bas Vink is al 25 jaar actief in de fastservicebranche. Eerst als medewerker en sinds 2005 als ondernemer. Dat jaar wordt hij - met een compagnon - eigenaar van Meier. De zaak heeft een oorsprong die teruggaat tot 1967 en is (dus) een begrip in Huissen.
Verbouwen tijdens de eerste lockdown
Nu zijn compagnon uit de zaak is, vond Vink het de hoogste tijd voor verandering. ‘In de eerste lockdown heb ik flink verbouwd. De gevel is geschilderd en het zitgedeelte is onder handen genomen. Dat was nog nostalgisch. Overigens ben ik nog niet klaar. Er komt nog een andere balie en ook de bakwand en de ijshoek worden vernieuwd.’
Formule
Vanwege alle aanpassingen dacht de ondernemer ook steeds meer en steeds vaker na over een andere naam. ‘Ik bezig geweest met Eetwinkel. Een prachtig concept, maar uiteindelijk heb ik toch afgezien van franchise. Ook vanwege reacties van bekenden. Die vertelden me dat ze voor een frietje naar Bas komen en niet naar een specifieke formule.’
Veel positieve reacties
Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat zijn naam met een kwinkslag terugkomt in de nieuwe naam. ‘Ik ben er hartstikke trots op en de vele positieve reacties, ook op de veranderingen in het interieur, geven me positieve energie. We blijven dezelfde kwaliteit leveren, maar doen dat wel in een eigentijds en nieuw jasje.’