Politie verricht aanhouding bij druk terras in Gelderse Laren

Politie verricht aanhouding bij druk terras in Gelderse Laren

Bij een terras van restaurant Witkamp ter hoogte van de Dorpsstraat in het Gelderse Laren is zaterdagavond een groep van zo'n 150 tot 200 mensen bijeengekomen. De groep hield geen afstand en er werd op straat alcohol gedronken, meldt de politie. Er is één aanhouding verricht.

Op de Facebookpagina van het restaurant werd de bijeenkomst omschreven als 'een vredelievende actie om alle horeca zo snel mogelijk weer open te krijgen'. Gasten werden van tevoren wel opgeroepen zich aan de coronamaatregelen te houden.

Inzet honden en één arrestatie

Agenten hebben de aanwezigen eerst gewaarschuwd om te vertrekken, maar zo'n tachtig mensen weigerden weg te gaan, ook na meerdere waarschuwingen. Uiteindelijk heeft de politie iedereen weten weg te sturen, onder meer door honden in te zetten.

Één man is aangehouden voor het beledigen van de aanwezige agenten en het roepen van opruiende teksten.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.