Hostels richten zich op niet backpacker, maar op 'Bikepacking'

Hostels richten zich op niet backpacker, maar op 'Bikepacking'
Van backpacken naar Bike packen

Omdat veel Nederlanders vanwege corona in eigen land op vakantie gaan, sloegen een reeks hostels in Nederland de handen ineen. Het idee van Bikepacking, in plaats van backpacken ontstond. Gasten fietsen van hostel naar hostel, slapen iedere nacht op een bijzondere plek en beleven zo een sportief avontuur in eigen land.

Bikepacking Holland is het initiatief van Hostel Room in Rotterdam en Hostel Roots in Tilburg. Zij zijn de kartrekkers en hebben met dertien andere hostels uit het hele land het Bikepacking Holland netwerk opgericht.

'Omdenken loont', aldus Mirjam Verschoor, mede-eigenaar van Hostel Room tegenover Misset Horeca. 'We zien dat het openbaar vervoer tijdens de coronacrisis voornamelijk voor noodzakelijk reizen wordt gebruikt, maar zien wel heel veel mensen op de fiets. Dus we dachten daar moeten we iets mee. We zijn echt op zoek gegaan naar unieke locaties.' Collega-ondernemers waren meteen enthousiast. 'Hierdoor hebben we leuke contacten door heel het land. We zijn begonnen met hostels, maar ook andere unieke locaties zijn welkom om aan te sluiten.'

Hostel Room, Rotterdam

Hostels

Alle hostels worden gerund door creatieve lokale ondernemers, allen met een eigen verhaal en bijzondere accommodaties. Zo overnachten fietssters bij een voormalig gevangenis of bankgebouw, een eco-friendly hostel, dichtbij zee, tussen de bossen of midden in de stad. Zij bieden tweepersoonskamers tot familiekamers; er is voor iedere type ‘bike packer’ een passend aanbod.

Rebel Rebel, Groningen

Fietsreis

Bikepacking Holland is een sympathieke samenwerking waarbij 15 unieke hostels hun kennis, creativiteit en gastvrijheid delen met als doel om Nederlanders een avontuurlijke, vernieuwende fietsreis aan te bieden: ‘bikepacken’. Je fietst naar hostels in Groningen, Leeuwarden, Giethoorn, Zwolle, Utrecht, Alkmaar, Haarlem, Noordwijk, Den Haag, Delft, Rotterdam, Vlissingen, Tilburg, Valkenswaard en Maastricht.

Kies je voor de complete route van Bikepackingholland.nl dan toer je maar liefst 1100 km, wat staat voor zo’n 60 fietsuren. Al is een gast ook geheel vrij om zijn eigen route te kiezen.  Ieder hostel beschikt over een gratis fietsenstalling, fiets pomp en reparatieset, wasmachine, opgemaakte bedden bij aankomst, handdoeken en diverse ontbijt opties. Overnachtingen starten al vanaf €24,50 per persoon.

Hostel Roots, Tilburg

Hostels die nu zijn aangesloten zijn:

Hostel Room, Rotterdam
Hostel Roots, Tilburg
The Black Sheep, Gierhoorn
Kings Inn, Alkmaar
Rebel Rebel Hostel, Groningen
Hostel Harba Lorifa, Valkenswaard
Hostel Strowis, Utrecht
Flying Pig Beach Hostel, Noordwijk
The Green Elephant, Maastricht
Hello I’m Local, Haarlem
Alibi, Leeuwarden
King kool hostel, Den Haag
Camping Zeeburg, Amsterdam
De Uylenburg, Delft
City Hostel, Vlissingen
Hostel de Basis, Zwolle (opening najaar 2021)