Erwin van der Graaf maakt promotie binnen Accor

Erwin van der Graaf maakt promotie binnen Accor

Erwin van der Graaf wordt de nieuwe vice president operations Benelux & DACH voor Accor. Van der Graaf was vice president operations Nederland en maakt met zijn nieuwe aanstelling dus een mooie promotie binnen Accor.

In zijn nieuwe rol is van der Graaf verantwoordelijk voor 19 hotels van 14 eigenaren, verspreid over Oostenrijk, België, Luxemburg, Nederland en Zwitserland. Erwin van der Graaf zal vanuit het kantoor in Amsterdam opereren.

Naast de nieuwe functie van de Nederlander heeft ook de Belg Yves Fonck een nieuwe functie. Hij is aangesteld als president operations AccorInvest en is in zijn nieuwe rol verantwoordelijk voor 43 AccorInvest Hotels in België, Nederland en Luxemburg. Daarnaast is hij benoemt tot Managing Director van Accor in België.

Accor in Noord-Europa

Fonck is onderdeel van het nieuw opgerichte team AccorInvest Operations Northern Europe. Dit team gaat de huidige bedrijfsstructuur optimaliseren en creëert verdere strategische en operationele plannen voor in de toekomst. Waaronder het versterken van de servicecultuur richting investeerders, hotelpartners en exploitanten. Met 415 hotels in 13 landen in Noord-Europa is AccorInvest de grootste strategische partner van Accor.

Vorig jaar maakte Accor al bekend de structuur op de schop te nemen. Toen werd heel Noord-Europa samengevoegd tot één regio, met Duncan O'Rourke als ceo.

Duurzaamheid

Accor zegt sterk betrokken te zijn bij het creëren van duurzame waarde en speelt een actieve rol bij het teruggeven aan onze aarde en de maatschappij waarin het opereert. Dit doet het via haar ‘Planet 21 – Acting Here’- programma en het ‘Accor Solidarity endowment’-fonds dat ervoor zorgt dat kwetsbare groepen toegang krijgen tot een baan door middel van opleiding. Duurzaamheid is ook één van de stokpaardjes van Van der Graaf, zei hij eerder in een interview met Misset Horeca. In zijn nieuwe functie kan hij dit bij nog meer hotels en eigenaren onder de aandacht brengen.

Accor heeft inmiddels meer dan 5000 hotels en verblijven in 110 landen, verspreid over 39 merken.