Zeeuwse ondernemers bouwen hun visrestaurant om tot boutique hotel Helder

Zeeuwse ondernemers bouwen hun visrestaurant om tot boutique hotel Helder
Beeld: Studio Hank

De ondernemers achter visrestaurant Helder in Renesse gooien het roer om en transformeren hun eetgelegenheid dit najaar naar Boutique Hotel Helder. Vanaf 1 september start de verbouwing van het restaurant tot hotel, wat 16 suites zal tellen. Opening is voorzien rond Pasen 2022.

Irene en René Oudesluijs-Bijkerk besloten, na 14 jaar succesvol ondernemerschap in hun restaurant Helder, het roer om te gooien. Ze koesteren al langer de wens een boutique hotel neer te zetten met een hoog niveau van gastvrijheid en service.

‘Een kleinschalig concept waar het de veeleisende hotelgast aan niets ontbreekt en waar persoonlijke aandacht zeer hoog in het vaandel staat’, zegt René Oudesluijs. Het ondernemerspaar besprak die wens met Team Concepts, het ontwikkelbedrijf van TeamForReal. Dit bedrijf ontwikkelt recreatieve projecten en hotels in Zeeland en zag direct de kans en uniciteit om een compact Boutique Hotel te creëren waaraan geen enkele concessie wordt gedaan qua luxe, comfort en service.

‘Je kunt zoiets natuurlijk alleen maar doen als er een gedreven ondernemersechtpaar aan boord is voor wie hospitality geen enkele verrassing kent. En er was direct een klik met René en Irene, dus dat concept was zo ontstaan’, legt Paul Huges van Team Concepts uit.

Bruisende badplaats en natuur

Architectenbureau Kort Geytenbeek uit Zierikzee maakte samen met de ondernemers en de ontwikkelaar een ontwerp voor de transformatie van het bestaande pand, dat met haar voordeur in de bruisende badplaats Renesse uitkomt en met de achterzijde grenst aan de natuur die zo kenmerkend is voor de directe omgeving van Renesse.

Beeld: Architectenbureau Kort Geytenbeek

Om het aan de binnenzijde net zo aantrekkelijk te maken, werden Studio Hank en Blom Interieurs ingeschakeld, beiden ervaren in het ontwerpen en inrichten van recreatieve projecten en hotels. Als aannemer is Aannemingsbedrijf Fraanje betrokken.

‘Zij gaan er - samen met hun onderaannemers en leveranciers - voor zorgen dat ook hier weer een topproject wordt gerealiseerd. Het leuke is dat het fundament, het casco en de constructie van het bestaande gebouw zo veel mogelijk worden hergebruikt. Dat past helemaal in deze tijd van circulair bouwen en een circulaire economie, waarbij je grondstoffen hergebruikt waar dat mogelijk is. Uiteraard wordt dat alles helemaal aangevuld met alle moderne technieken en materialen zodat het straks een hoogwaardig, nieuw en state-of-the-art gebouw betreft’, aldus Joeri Beekman van Team Concepts.

Kloeg Collection

Voor de hotelorganisatie is sprake van een alliantie met het bekende Zeeuwse hotelbedrijf Kloeg Collection, dat inmiddels 5 hotels aan de Zeeuwse kust exploiteert en doorgroeit naar 10 à 15 exploitaties. Begin mei 2021 opende hotel Zeeuws Licht in Dishoek, eerder dit voorjaar ontving hotel Rijks in Goes de eerste gasten. Verder heeft Kloeg Collection Beach Hotel Zoutelande, Hotel Kaap West in Westkapelle en Hofstede Moesbosch in Koudekerke.

Ook wordt al gewerkt aan De Timmerfabriek en Grand Hotel Britannia, beiden in Vlissingen. Kloeg werkt voor de ontwikkelingen in Vlissingen ook samen met Team Concepts, en het interieur van Rijks in Goes werd net als bij Helder ontworpen door Studio Hank en Blom Interieurs.

Kloeg Collection beschikt over systemen en kennis om succesvol een hotelbedrijf te kunnen runnen en kan via haar marketingapparaat de bezetting stimuleren. De ondernemers zorgen er samen met hun team voor dat op locatie alles tot in de puntjes is verzorgd met een hoog serviceniveau en waarbij zij feitelijk als personal coach optreden voor de hotelgasten om hen van alle informatie, services en gemaksdiensten te voorzien.

Streekproducten en eigen app

Voor het hotel is een uitgebreide Zeeuwse ontbijt ontwikkeld met louter eerlijke streekproducten. Daarnaast krijgt het hotel een eigen app waar gasten hun zaken mee kunnen regelen en informatie kunnen vinden over het hotel en de omgeving.

‘Wij kunnen niet wachten om de hotelgasten te ontvangen in de 16 luxe suites en hen van alle gemakken en comfort te voorzien. Het doel is om rond Pasen 2022 open te kunnen gaan’, zegt Irene Oudesluijs-Bijkerk.

Mede-eigenaar

Het is mogelijk om mede-eigenaar te worden in Boutique Hotel Helder. Team Leisure, ook onderdeel van TeamForReal, gaat de 16 hotelsuites als investering aanbieden aan haar relaties. ‘Er is al een enorme run op ontstaan zonder dat er nog maar bekendheid naar buiten is geweest’, zegt Alexander Snoodijk van Team Leisure. ‘Sinds enkele weken worden we dagelijks benaderd door mensen die zich willen laten registreren als koopkandidaat. Renesse is blijkbaar écht ‘booming’ en dus the place to be.’

Eenzelfde constructie werd voor De Timmerfabriek opgezet: ook daar worden de hotelappartementen individueel verkocht, waarbij ook particulieren de mogelijkheid hebben om te investeren in het project. De ontwikkelaar biedt een rendement van 4,5 tot 6 procent per jaar. Dit hotel in Vlissingen moet ook rond Pasen 2022 open.