Goes krijgt eind 2020 nieuw boutique hotel in monumentaal pand: Rijks

Goes krijgt eind 2020 nieuw boutique hotel in monumentaal pand: Rijks

Midden in het stadshart van Goes verrijst in 2020 boutique hotel Rijks. In het monumentale 'Oude Manhuis', grenzend aan de Manhuistuin, worden luxe suites en kamers ontwikkeld. Rijks opent eind december 2020 de deuren en wordt geëxploiteerd door Michel Kloeg van Kloeg Collection.

Boutique hotel Rijks bevindt zich midden in het oude stadscentrum van Goes. In dit zeventiende eeuwse rijksmonument bevond zich vroeger het Oude Manhuis. Na eerst als klooster gefungeerd te hebben, werd het later in gebruik genomen als tehuis voor ouderen. Tot 1969 behield het deze functie.

Boutique hotel Rijks met 40 kamers

Het karakteristieke pand wordt omgetoverd tot boutique hotel met 35 kamers en 5 luxe suites. Aan Studio Hank in Amsterdam werd gevraagd hier in samenwerking met Blom Interieurs een passend ontwerp voor te maken.

Rijks Goes

Slimme inrichting in hotelkamers

Studio Hank: ‘Het pand heeft authentieke elementen, met name in het oudere gedeelte waar de suites komen. Je gaat hier terug in de tijd. De kleinere kamers krijgen een slimme inrichting waarbij het optimale luxe gevoel de overhand moet hebben. We kiezen voornamelijk voor maatwerk meubilair. De artistieke ambiance van Rijks wordt gecombineerd met luxe materialen en een slim design. Wij vinden de term ‘smart luxury’ hierbij passend.’ In het hotel kunnen gasten straks ontbijten en er komt een honesty bar.

Rijks

Kloeg Collection

Exploitant Michel Kloeg: ‘Ik ben blij boutique hotel Rijks toe te kunnen voegen aan Kloeg Collection.’ Kloeg gaat ook Hotel Zeeuws Licht in Dishoek exploiteren. Dat hotel opent na verwachting medio 2021 de deuren. Onder Kloeg Collection vallen verder Beach Hotel in Zoutelande en Hotel West Kaap in Westkapelle.

Renderings: Studio Hank in Amsterdam

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.