The Harbour Club stelt voor het eerst general manager aan

The Harbour Club stelt voor het eerst general manager aan

Marjolein van den Ing is aangesteld als general manager van The Harbour Club Amsterdam Oost. Het is de eerste en enige vestiging van dit concept die een gm aanstelt. Ze gaat onder meer het nieuwe theater draaien waar plaats is voor 400 gasten.

Marjolein van den Ing (39) was hiervoor bijna zes jaar in dienst van The Entourage Group van Yossi Eliyahoo waarvan de laatste jaren als gm van Mr Porter. Ook was ze er gm van Izakaya op Ibiza en begeleidde ze de opening van het huidige sterrestaurant The Duchess in het W Hotel in Amsterdam.

In maart 2021 stapte ze over naar The Harbour Club Amsterdam Oost, toen nog dicht vanwege de tweede lockdown en midden in een traject van schulden saneren.

Mede-eigenaar Joost Verhoeven wilde een gm op deze vestiging van The Harbour Club vanwege de bijzondere eigenschappen van deze locatie. Het is een hele grote venue, het flag ship van de groep en in september 2021 opent het Harbour Club Theater (1400 m2). Dit naast het al bestaande Next Door. De f&b van het theater gaat verzorgd worden door het team van The Harbour Club; het theater heeft wel een eigen keuken. Onder meer Hans Klok zal er optredens verzorgen. Zijn show - genaamd Vegas - gaat eind september in première.

The Harbour Club Amsterdam Oost

The Harbour Club Amsterdam Oost op het Cruquiuseiland heeft 240 cv op het terras, 300 cv binnen in het restaurant en heeft ook nog Next Door (250 cv) en vanaf september een nieuw theater waar over twee verdiepingen 400 mensen kunnen zitten aan grote ronde tafels.

Marjolein van den Ing

Van den Ing komt uit Leiden en volgde haar opleiding aan de Hotelschool Den Haag. Op haar 19e vertrok ze voor stage naar Londen, en woonde en werkte er vervolgens 13 jaar. ‘Ik heb daar zo veel geleerd en gedaan! Voor heel mooie bedrijven gewerkt (oa Gaucho, L'Atelier de Joël Robuchon, The Club at The Ivy, Restaurant Hoi Polloi in het Ace Hotel). Van sterrenrestaurant tot ledenclubs. In 2015 werd ik door een headhunter teruggehaald naar Amsterdam om voor The Entourage Group te gaan werken. Daar heb ik nu met pijn in m’n hart afscheid van genomen, maar dit is zo’n gave uitdaging! Toen ik voor het eerst het theater binnenkwam, kreeg ik kippenvel! Joost Verhoeven en Richard van Leeuwen hebben een zware tijd gehad. Samen willen we hier iets ontzettend gaafs van maken.’

Lees meer

Wie wisselde nog meer van baan in de restaurantwereld?
>> Ingmar Ipema
>> Geert-Jan Vaartjes
>> Jeroen Robberegt 
>> Xavier Giesen