Restaurant De Betuwe stopt: inventaris in online veiling

Restaurant De Betuwe stopt: inventaris in online veiling

De complete restaurant- en horeca inventaris van restaurant De Betuwe in Tiel wordt wegens bedrijfsbeëindiging geveild. Onder meer keukenapparatuur en het meubilair van het restaurant gaan in de verkoop.

Na 45 jaar komt er een einde aan restaurant De Betuwe: het etablissement wordt verkocht en de deuren sluiten.

Het restaurant aan de Hoog Kellenseweg 7 wordt gekocht door de naastgelegen firma Zijlstra, vertellen De Betuwe-eigenaren Michel en Margriet van Heesch op hun website. Het naastgelegen bedrijf wil uitbreiden en koopt daarom de grond en alles wat erop staat: ‘Niet alleen het restaurant, maar alles eromheen: het water, het hele terrein en zelfs ons woonhuis.’

De ondernemers Michel en Margriet van Heesch hebben nog een bedrijf: Grand Café Hart van de Betuwe in het centrum van Tiel. Ze willen dit restaurant/grand-café/ijssalon naar een nog hoger niveau tillen waar ze hun trouwe gasten graag blijven ontvangen.

Combisteamer en blastchiller

Vanwege de sluiting van De Betuwe in Tiel wordt de complete restaurant- en keukeninventaris via een online veiling aangeboden, verdeeld over 422 kavels. Horeca apparatuur, zoals een compleet kookeiland met pitten, een everlasting blastchiller, een Rational combimaster plus combisteamer, frituurunits, snijmachines, een koel- en vriescel, koelkasten, stellingen en verschillend kookgerei.

Maar ook de tafels en stoelen in het restaurant, tuinmeubilair, decoratiemateriaal, serviesgoed en andere keukenbenodigdheden verschijnen onder de digitale hamer.

Op alle kavels kan al geboden worden. De veiling sluit op donderdag 15 juli 2021 vanaf 10:00 uur. Bezichtiging van de kavels is uitsluitend op afspraak mogelijk op dinsdag 13 juli.