Appèl en Brownies & Downies openen tweede vestiging bij universiteit

Appèl en Brownies & Downies openen tweede vestiging bij universiteit

Appèl en Brownies & Downies openen een tweede vestiging van de lunchformule op de campus van Universiteit Twente in Enschede. De zaak krijgt een assortiment dat speciaal gericht is op grab & go. Dit is ook het geval bij de eerste locatie van deze partners op de TU in Eindhoven.

De nieuwe Brownies & Downies komt in gebouw de Spiegel op het campusterrein van de Universiteit Twente in Enschede. Er werken straks mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met enthousiasme aan een bijzondere lunchformule.

‘Samen zit in het DNA van Appèl. Dat betekent onder andere dat we graag kansen geven aan mensen die vanuit een afstandspositie aan het werk willen. We staan voor een inclusieve bedrijfsvoering.’

Met dit nieuwe restaurant, heeft de Universiteit Twente straks een paradepaardje in huis waarin het beste van verantwoord ondernemen en horeca wordt gecombineerd. Brownies & Downies is een bekende horecaketen met meer dan 50 vestigingen door het hele land. Ze bieden mensen met een verstandelijke beperking een echte werkplek in de horeca. Normaalgesproken vind je ze in stadscentra of dorpskernen. Echter samen met Appèl worden er ook vestigingen geopend binnen het onderwijs en mogelijkheden in bedrijfspanden worden samen met Appèl nader onderzocht.

Deze nieuwe vestiging wordt gerund door Anne van der Raadt die ook de vestiging in de binnenstad van Enschede onder haar hoede heeft.

Anne van der Raadt: ‘Wij hebben zoveel zin in deze nieuwe uitdaging. Eindelijk een positieve ontwikkeling na de lange lockdown. De klik met de UT was er gelijk, we hebben samen gekeken naar een geschikte locatie op de campus. Het is fijn dat we straks ons team kunnen uitbreiden en zo nog meer sociale impact kunnen maken. Wij kunnen niet wachten om het speciale, op grab en go gerichte, assortiment aan te bieden aan alle studenten, medewerkers en bezoekers van de universiteit!’

De Universiteit van Twente wil bijdragen aan een inclusieve en duurzame samenleving. Met dit nieuwe restaurant wordt daaraan concreet invulling gegeven. ‘Wij werken al langer samen met Appèl en toen ze ons voorstelden om op onze campus een Brownies & Downies vestiging te openen waren we direct enthousiast omdat dit concept uitstekend aansluit op onze visie op inclusiviteit.

Daarnaast bieden ze een kwalitatief goed assortiment tegen een aantrekkelijke prijs. Wat ons betreft is dit een bijzonder voorbeeld van goed partnership’ aldus Anouk van der Wal, Projectleider Facility Services Campus en Facility Management bij Universiteit Twente.

Exclusieve samenwerking

Appèl en Brownies & Downies kijken niet exclusief naar nieuwe aanbestedingen, maar bestuderen ook de mogelijkheden binnen bestaande contracten. Deze nieuwe vestiging is daar een voorbeeld van. Philip Christiaans, formule manager bij Brownies&downies: ‘Regelmatig kregen we verzoeken tot samenwerking vanuit het bedrijfsleven en onderwijs. De onderwijsmarkt hebben we uitgebreid onderzocht en we vinden dit een interessante aanvulling is. Echter, realiseerden we ons ook dat er veel specifieke kennis voor nodig is. Daarom zijn we gesprekken aangegaan met diverse cateraars. Hieruit is uiteindelijk een exclusieve samenwerking met Appèl ontstaan. Ik ben blij dat we ondanks Covid-19 nu al samen onze tweede locatie gaan openen.’