Hotel Mariënhage neemt 10 extra kamers, fitness en wellness in gebruik

Hotel Mariënhage neemt 10 extra kamers, fitness en wellness in gebruik

Hotel Mariënhage in Eindhoven, onderdeel van LBG Hotels, heeft 10 nieuwe kamers en uitgebreide wellness en fitness faciliteiten toegevoegd aan het aanbod. Die wellness en fitness zijn door gasten vrij te gebruiken.

De nieuwe wellness omvat twee sauna’s, een hammam, cooldown ijswand, infraroodmuur, voetenbad en emmer- en gewone douches. De ruimte is vrij te bezoeken door hotelgasten, net als de fitnessruimte.

Gasten sporten er op eigen initiatief of reserveren een aanvullende personal training sessie onder begeleiding van District-S. Want voor het fitness gedeelte hebben het hotel en Eindhovense ondernemer Frankie Bax van District-S de handen ineengeslagen. De fitnesslocatie in Hotel Mariënhage is zijn derde personal training locatie in Eindhoven.

De uitbreiding met meer kamers en het fitness- en wellnessdeel werd eerder al aangekondigd. Het hotel, dat in 2019 opende, staat sinds april dit jaar onder leiding van Claudia Termaten. Het hotel maakt onderdeel uit van het Domusdela complex in Eindhoven en wordt geëxploiteerd door LBG Hotels.

Met name voor zakelijke gast

‘Zowel de zakelijke als leisure gast hoeft feitelijk niet meer de deur uit, Domusdela is een all-in destinatie met daarin Hotel Mariënhage voor hemels overnachten’, zegt Rino Soeters, directeur LBG Hotels. ‘De toevoeging in de vorm van een luxe wellness, fitnessfaciliteiten en personal training van hoog niveau maakt een overnachting in Hotel Mariënhage helemaal af. Met name de zakelijke bezoeker zal het waarderen om een sportieve routine voort te zetten op reis; een energiek begin van een werkdag.’

De uitbreiding van Hotel Mariënhage draagt bij aan het inspireren van mensen tot betekenisvolle ontmoetingen, waar Domusdela voor staat. Er is ruimte voor evenementen tot 1500 personen en onlangs werd ook de nieuwe zaal De Refter met bijbehorend terras geopend. Deze ruimte is exclusief te huur voor bruiloften, concerten, bedrijfsbijeenkomsten en andere evenementen. Daarnaast is het een pop-up fine dining restaurant.

Domusdela bouwt verder op en met een voor Eindhoven belangrijk historisch cultureel erfgoed. Samen met de paters Augustijnen, de gemeente Eindhoven en de provincie Noord-Brabant wist uitvaartonderneming Dela de nieuwe toekomst voor het oudste stukje Eindhoven te realiseren. De exploitatie van Domusdela ligt in handen van Hutten en LBG Hotels. In deze intensieve samenwerking richt Hutten zich op de culinaire en organisatorische invulling van de restaurants, ceremonies, meetings en events binnen Domusdela. LBG Hotels is verantwoordelijk voor hospitality en gastvrijheid binnen Hotel Mariënhage. Daarnaast is ook Muziekgebouw Eindhoven nauw betrokken bij Domusdela. In de zomermaanden, juli en augustus, vinden in de binnentuin van Domusdela de Muziekgebouw Zomerconcerten plaats.