Erik Uildriks start met eigen zaak Il Gufo

Erik Uildriks start met eigen zaak Il Gufo

Erik Uildriks opent in Roosendaal een nieuw restaurant. In een pand dat drie jaar leegstond en waar voorheen Il Borsalino zat, start hij later dit jaar met Il Gufo.

Toen Erik Uildriks (31) voor het eerst een kijkje nam in het pand was dat een bizarre ervaring voor hem. ‘De tafels waren ingedekt, wijnglazen stonden klaar en de oven deed het nog.’ Hij gaat in het pand van Il Borsalino wel een pizzeria beginnen, maar de naam verandert hij in Il Gufo, de uil, naar zijn eigen achternaam.

Uildriks was voorheen bedrijfsleider bij een strandtent in Zeeland en had al langer de wens om voor zichzelf te beginnen. ‘Ik denk dat ik nu wel weet wat er bij het runnen van een restaurant komt kijken,’ zegt hij tegen BN de Stem.

Hij at zelf als kind vaak in het restaurant aan Kade 14 waarvan hij nu eigenaar is en kende de locatie goed. In Breda liep zijn zoektocht op niets uit. Hij hoopt zijn eigen restaurant in oktober te openen. Het pand was helemaal begroeid met klimop; dit is allemaal verwijderd en Uildriks renoveert momenteel de binnenkant.