Patrick Wu van De Kromme Dissel naar 't Nonnetje

Patrick Wu van De Kromme Dissel naar 't Nonnetje

Patrick Wu gaat het team versterken van tweesterrenrestaurant 't Nonnetje. De afgelopen 4 jaar vulde Patrick de patisserie in bij sterchef Tonny Berentsen van De Kromme Dissel* in Heelsum.

Wu was toe aan een nieuwe uitdaging. 'We zijn natuurlijk ontzettend blij met zijn komst. Er zijn weinig koks, maar patissiers zijn mogelijk nog schaarser', vervolgt Van der Kroft. De chef-kok zegt zijn keukenteam, ondanks het personeelstekort in de horeca, rond te hebben. 'Per 1 september hebben we acht mensen in de keuken staan. Dan zijn we goed op oorlogssterkte.'

CV Patrick Wu

Wu werkte naast De Kromme Dissel ook een aantal jaar in Londen in Restaurant Roux at the Landau van Michel Roux jr. 'Met een achtergrond in de keuken heeft Wu zichzelf steeds verder gespecialiseerd in de patisserie en heeft zijn kennis op dat prachtige ambacht verder verrijkt door een ‘Next Level’ patisserie-opleiding te volgen onder leiding van Jeroen Goossens, één van de beste patissiers ter wereld.'

Vertrek Quint van den Esschert

Voormalig patissier Quint van den Esschert verliet 't Nonnetje om zijn droom na te jagen en een eigen patisserie op te starten. 'Dat is een flink succes', aldus Van der Kroft.

Jubileum Michel van der Kroft

Van der Kroft viert binnenkort zijn vijftienjarige jubileum bij 't Nonnetje. 'De tijd vliegt. Maar wat mij betreft: op naar de dertig jaar.' In een interview naar aanleiding van zijn tienjarige jubileum zei hij: 'Ik ben op mijn bek gegaan, maar heb gevochten als een leeuw. Succes krijg je niet op een presenteerblaadje.'