Hotel De L'Europe Amsterdam viert 125 jarig bestaan

Hotel De L'Europe Amsterdam viert 125 jarig bestaan

De L'Europe Amsterdam bestaat 125 jaar. Het iconische hotel opende op 23 september 1896 zijn deuren en staat sindsdien in het teken van luxe en Amsterdamse gastvrijheid.

Op de plek in Amsterdam waar nu hotel De L'Europe staat, worden al sinds 1638 nationale en internationale gasten verwelkomd. Destijds was hier, op de oude stadsmuren van Amsterdam, de herberg 'Het Rondeel' gevestigd.

De L'Europe opende onder zijn huidige naam in 1896 met een café, een terras aan de Amstel en 50 kamers met elektriciteit en centrale verwarming. Het hotel heeft creativiteit altijd een warm hart toegedragen.

Naast dat gasten in het hotel in stijl kunnen overnachten is het eigenzinnige De L'Europe meer dan een hotel alleen. 't Huys geeft creatieve ondernemers en kunstenaars de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten op een unieke locatie in de stad.

Cadeau aan de stad

Door de lange geschiedenis die het hotel deelt met de stad wil het met een feestelijke programmering van 23 september 2021 tot en met 23 september 2022 iets terugdoen voor de Amsterdamse bewoners en toeristen. Zo zal cultureel partner Nationale Opera & Ballet vanaf de balkons van het hotel op verschillende momenten de stad toezingen.

Voor een bijzonder tarief kan men overnachten in de 'branded suites' van 't Huys en wekelijks worden er rondleidingen door het hotel gegeven waarbij wordt verteld over de rijke historie van het hotel. Rondom de feestdagen in december organiseert het hotel een '125 uur De L'Europe'. Tijdens dit event zijn diverse limited edition aanbiedingen verkrijgbaar, waaronder kamerovernachtingen voor een speciale prijs, een uitgebreid diner in sterrenrestaurant Flore en bijzondere geschenken van Skins en MENDO.

Jurk voor Madame De L'Europe

In 't Huys wonen en werken creatieve ondernemers en kunstenaars in suites die zij naar eigen stijl hebben ingericht. Een van hen is couturier Ronald van der Kemp met wie het hotel een bijzondere samenwerking is aangegaan. Met zijn label RVDK is Van der Kemp meester in uitbundige en duurzaam gemaakte couture. Voor zijn collecties gebruikt hij resten stof en leer die hij met precisie en kunde verwerkt tot explosief gekleurde looks die gedragen worden door wereldsterren als Rihanna en Kate Moss.

Ontwerper Ronald van der Kemp.

Ter ere van het 125-jarig bestaan ontwerpt hij vanuit zijn atelier in het hotel een jurk voor 'Madame De L'Europe'. 'Madame De L'Europe' is een fictieve belichaming van het hotel en 'gastvrouw' van De L'Europe gedurende het jubileumjaar.

Zo zal elke maand een blog van 'haar hand' verschijnen waarin zij vertelt over de geplande feestelijke activiteiten. Van der Kemp duikt voor het maken van de jurk de archieven in en gebruikt oude stoffen en materialen uit het jubilerende hotel. De jurk voor 'Madame De L'Europe' wordt in maart 2022 geveild voor een nader te bepalen goed doel.

De L'Europe Amsterdam

De geschiedenis van hotel De L'Europe Amsterdam gaat terug tot 1896. Ooit gebouwd op de restanten van de oude stadswal heeft het hotel zich ontwikkeld van exclusief hotel in het centrum van de stad tot een beschermer van Amsterdamse cultuur en stijl.

De L'Europe Amsterdam heeft 111 kamers en suites, een luxe spa en wellness. Ook zijn in het hotel diverse restaurants en bars gevestigd: restaurant Flore waar gevierd chef Bas van Kranen de scepter zwaait, brasserie Marie, trattoria Graziella en Freddy's bar - de legendarische bar waar wijlen Freddy Heineken graag kwam. De conciërges van De L'Europe, de Clefs D'Or, wijzen gasten graag op het fijnste en meest lokale dat Amsterdam te bieden heeft.