Hotel 't Veerhuis failliet vanwege conflict met pandeigenaar

Hotel 't Veerhuis failliet vanwege conflict met pandeigenaar

Hotel 't Veerhuis in Wamel aan de Waal is door de rechtbank in Zutphen failliet verklaard. Het faillissement van het hotel-restaurant is uitgesproken op 27 september. Een conflict met de pandeigenaar vormt de reden achter het bankroet.

Op de website van Hotel ’t Veerhuis – een BV - stond al een paar dagen te lezen dat de exploitatie geheel tegen de intentie van de huidige uitbater definitief beëindigd moest worden. Momenteel zijn de 15 kamers, de twee restaurants, het terras en de bar buiten gebruik.

Reactie curator: conflict is de oorzaak

Curator Johan Thielen van Bierman Advocaten uit Tiel laat aan Misset Horeca weten dat het faillissement is uitgesproken als gevolg van een langlopend conflict tussen pandeigenaar Terra Sicca en exploitant Merie Flikweert. ‘Het conflict draaide kort gezegd om stevig achterstallig onderhoud van het vastgoed waarna de exploitant de huurpenningen inhield.’ Op een doorstart rekent Thielen niet. ‘De pandeigenaar moet zich nu beraden op wat hij wil.’

Beide partijen beetje gelijk

De rechter gaf in het conflict beide partijen gedeeltelijk gelijk. De exploitant had recht op een nader te bepalen schadevergoeding, maar moest ook een deel van de huur betalen. Dat bedrag in één keer ophoesten lukte echter niet, waarna faillissement de enige uitweg was. Het huurcontract is ontbonden. 'Twee winnaars, maar dus ook twee verliezers.'

Corona speelde in deze zaak ook een rol, vervolgt de curator. ‘Het virus zorgde voor dalende inkomsten waardoor de huur niet op te brengen was.’

De melding op de website van 't Veerhuis.

Personeel niet geschaad

Het personeel heeft wel volledig uitbetaald gekregen. Met de laatste drie teamleden die nog in dienst waren, is een beëindigingsovereenkomst gesloten, laat Thielen weten.

Exploitatie Veerhuis Wamel

De exploitatie van ’t Veerhuis in Wamel was sinds 2018 in handen van Merie Flikweert. Een ondernemer met een behoorlijke staat van dienst.

Flikweert (Hotelschool Maastricht) deed ervaring op in diverse horecabedrijven. Op haar cv staan bedrijven als De Roskam in Rheden, Kasteel Engelenburg in Brummen, Hotel de Klepperman in Hoevelaken, Het Koetshuis in Bennekom, Landgoed Avegoor in Ellecom en Hotel de L’Europe in Amsterdam. Ze was er onder meer eerste medewerker bediening. Meer managementtaken nam ze op zich bij Hotel Hof van Wageningen en Hotel PTC Plus in Wageningen.