Primeurs voor Fletcher door overname van 264 kamers

Primeurs voor Fletcher door overname van 264 kamers

Fletcher Hotels heeft twee hotels overgenomen op de luchthaven Rotterdam The Hague Airport. Het gaat om één bestaand hotel en één hotel in aanbouw. Het zijn de eerste stappen van deze hotelgigant op een vliegveld én de eerste in Rotterdam. Het gaat om 264 kamers.

Met deze overname zet Rob Hermans, ceo van Fletcher Hotels. de teller op 108 hotels in Nederland. Recent kocht hij drie hotels van Amadore en ook Golden Tulip in Zevenbergen wisselt van eigenaar.

Voor het eerst naar Rotterdam

Hermans: ‘Met deze overname heeft Fletcher niet alleen voor het eerst een airport locatie, maar ook voor het eerst een locatie in Rotterdam. En als Rotterdammer ben ik daar supertrots op.'

Het bestaande hotel dat verder gaat onder de vleugels van Fletcher is het Wings Hotel Rotterdam met 138 kamers en tien appartementen. Ook beschikt het hotel over een sportbar, een ontbijtrestaurant, een à-la-carterestaurant en een fitnessruimte. Dit hotel heet vanaf 1 november Fletcher Hotel-Restaurant Wings-Rotterdam.

Tweede hotel in aanbouw

Het tweede hotel is nog in aanbouw een krijgt de naam Fletcher Hotel Rotterdam-Airport. Dit hotel biedt veel zakelijke mogelijkheden met de rijk uitgeruste vergaderzalen, boardrooms, kantoren en de grote evenementenhal van 900 vierkante meter. Er komen 116 kamers en een volledig geautomatiseerde incheckbalie. Het hotel zal nog dit jaar haar deuren openen.

Als Rotterdam ben ik hier supertrots op”

De ligging van de hotels, naast Rotterdam The Hague Airport en tussen de A20 en A13, is midden in het Nederlandse bedrijfsnetwerk en makkelijk te bereiken voor internationale zakelijke gasten. Gezamenlijk hebben de hotels 479 parkeerplaatsen.

Groeiambities

Fletcher Hotels wil de komende jaren groeien naar meer dan 150 hotels in Nederland en heeft daarnaast internationale expansie ambities. Begin dit jaar werd het hotelbedrijf verkocht aan investeringsmaatschappij Egeria, dat moet helpen de ambities waar te maken.

Ondanks de pandemie opende Fletcher vier nieuwe hotels: een hagelnieuw hotel in Scheveningende nieuwe locatie in Emmen en de overgenomen hotels in Mill en Renesse. In augustus werden drie locaties van Amadore ingelijfd in Middelburg, Vlissingen en Kamperland. In september kondigde Rob Hermans de overname aan van Golden Tulip Zevenbergen nabij Moerdijk. Ook hier hangt vanaf 1 november een Fletcher-vlag.