The Harbour Club opent in 2022 nieuwe zaak

The Harbour Club opent in 2022 nieuwe zaak
Harbour Club Amsterdam-Oost.

The Harbour Club opent in 2022 haar nieuwe zaak aan de Sumatralaan in Eindhoven, in het pand van voormalig sterrestaurant De Karpendonkse Hoeve.

Ingrid van Eeghem vertelde in maart tegenover Misset Horeca dat ze haar bedrijf heeft verkocht aan investeerdersgroep De Schone Zaak, waarvan Richard van Leeuwen van The Harbour Club mede-eigenaar is. Toen werd al genoemd dat waarschijnlijk een The Harbour Club in het pand zou komen. Dat nieuws werd recent bevestigd.

Boerderij in oude staat hersteld

De oude boerderij wordt momenteel volledig verbouwd. 'Het wordt in oude staat hersteld, met respect voor de karakteristieke delen', vertelt mede-eigenaar Joost Verhoeven van The Harbour Club tegenover het Eindhovens Dagblad. 'Ik ben opgegroeid in Eindhoven', vervolgt Verhoeven. 'Toen we een plek zochten voor een vestiging in het zuiden, wist ik dat het deze hoeve moest zijn. Midden in de stad en toch in het rustige park.' The Harbour Club Eindhoven wordt de zesde vestiging.  The Harbour Club telt twee zaken in Amsterdam, één in Rotterdam, een in Den Haag en één in Vinkeveen.

Karpendonkse Hoeve
De Karpendonkse Hoeve

Investering

In totaal wordt er 3,5 miljoen euro geïnvesteerd in de langgevelboerderij van rond 1867, naar een ontwerp van architect Paul Sloven uit Den Bosch. 'Daarvoor gaan we het gevoel dat bij de boerderij hoort terugbrengen. Zonder tierlantijntjes, we zetten het gebouw in zijn sterkte. Met een nieuwe keuken, vloeren, een kelder met toiletten en een nieuwe entree. Achter verplaatsen we de glazen serre zodat de stalpoort weer zichtbaar wordt. Ook laten we de vloer van de serre wat zakken, zodat het gebouw beter in het zicht staat vanaf de Karpendonkse plas. Ook wordt de boerderij voorzichtig aangelicht', vervolgt Verhoeven tegenover het dagblad.

Herstel van de boerderij

Het pand wordt momenteel volledig gestript, maar de oude spanten in het pand worden teruggeplaatst, net als het rieten dak. Binnen wordt het één grote ruimte. Het woonhuis wordt ingericht als private dining.

Royaal en vol glamour

The Harbour Club Eindhoven staat gepland voor opening in 2022. The Harbour Club heeft als concept het imago van een exclusieve club waar alles royaal én met veel glamour is. 'Gasten zijn bij binnenkomst vaak even overdonderd door het interieur. Ook onderscheiden we ons met het personeel, dat zijn zeker geen bange hertjes’, aldus mede-eigenaar Joost Verhoeven in een eerder interview met Misset Horeca.

The Harbour Club Amsterdam Oost
The Harbour Club Amsterdam Oost