Nieuwe vestiging voor Chiqueolatte

Nieuwe vestiging voor Chiqueolatte

Naast Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Dubai, Chicago en Luxemburg komt er half november ook een Chiqueolatte in Breda. De nieuwe zaak zit in de voormalige Coffeelicious.

De overname van de locatie van Coffeelicious in Breda kwam tot stand nadat Chiqueolatte-directeur Eelco van de Glind het voormalige pand van Coffeelicious Rotterdam ging huren. Hierdoor kwam hij in contact met Fiona Stoger, mede-eigenaar van Coffeelicious, die aangaf ook andere vestigingen te willen afstoten.

Directeur Van de Glind noemt Chiqueolatte een modern concept. ‘Een combinatie van een espressobar, lunchroom en restaurant. We bieden onze gasten een warme omgeving waar we de gehele dag 'food & drinks to feel good' mogen serveren met een verhaal.’ Een hoofdrol is weggelegd voor chocolade.

Hij vervolgt: ‘We staan voor goede producten die - waar mogelijk - een steentje bijdragen aan een gezonde duurzame keten. We hebben bijvoorbeeld alleen koffie waarvoor de koffieboer een goede inkoopprijs krijgt en steunen we door direct trade vrouwelijke koffieboeren in Rwanda.’

Chiqueolatte

‘Naast het verhaal achter onze producten zijn onze gerechten en dranken ware food-designs die allen Instagrammable zijn.’

Huisjes voor coronaproof horecabezoek

Bij aankomst worden gasten ‘omhelsd’ door de geur van chocolade, koffie en verschillende soorten thee. Geuren die stimuleren en uitnodigen om plaats te nemen in het stijlvolle interieur, versterkt door een muur met chocoladerepen. In de kleine huisjes die in de cafés te vinden zijn kan er, ongestoord en coronaproof worden genoten van de lekkernijen.

Chiqueolatte Breda gaat 10 november open. Zowel voor consumpties ter plekke als voor takeaway. De formule is beschikbaar als franchiseconcept.