Restaurants zetten in op vroeg dineren: ontvangst vanaf 15:30 uur

Restaurants zetten in op vroeg dineren: ontvangst vanaf 15:30 uur

De horeca speelt direct in op de nieuw uitgelekte maatregelen. Meerdere restaurant geven op social media aan tussen 12:00 uur en 20:00 uur doorlopend open te zijn voor lunch en vroeg diner. Ook herintroduceren zaken de maaltijdbezorging.

'We hebben een passende oplossing gevonden zodat we niemand teleur hoeven stellen', meldt onder meer restaurant Pikaar. 'De openingstijden voor zowel lunch als diner zullen wat naar voren geschoven worden zodat we de service kunnen verlenen zoals u normaal van ons gewend bent. Lunch ontvangst tussen 11 en 12 en diner ontvangst tussen 15:30 en 16:00 uur.'

Doorlopend open voor lunch en vroeg diner

‘Als de maatregelen doorgaan betekent dat voor ons een omzetverlies van zeker 40 procent', zegt Claudia Brevet van driesterrenrestaurant Inter Scaldes. Ook dit restaurant hoopt de klap op te vangen door tussen 12.00 en de verplichte sluitingstijd doorlopend open te zijn voor lunch en vroeg diner. ‘Voor het weekeinde zal de schade wellicht nog meevallen, maar doordeweeks zal het een dramatische situatie zijn. We hebben ook nog een hotel, dat een stuk minder bezet zal zijn als je er niet kunt dineren.’

Ook sterrestaurant Da Vinci opent van woensdag tot en met zondag van 11:30 uur tot 20:00 uur.

Axel Rosier van sterrenrestaurant Fred op social media: ‘Thuiswerken kan ook s avonds, overdag uitgebreid lunchen bij Fred**. Klinkt ook best aardig toch?’

Daarnaast roepen restaurants op om de reservering voor diner om te zetten naar lunch, of wordt maaltijdbezorging weer op poten gezet. 'Maar weer een delivery opstarten', schrijft Servais Tielman van sterrestaurant Beluga in Maastricht online.

Symboolpolitiek

De horeca werd vanmorgen overvallen door het nieuws. Betrokkenen spreken in koor van pure symboolpolitiek. De horeca moet om 20:00 uur de deur sluiten.

KHN: Begrip voor open blijven horeca

KHN meldt: 'Het kabinet heeft 20 maanden de tijd gehad om de zorgcapaciteit uit te breiden en het zorgpersoneel fatsoenlijk te belonen en waarderen voor hun werk. Maar opnieuw lopen we achter de feiten aan en is een boostercampagne nog niet gestart. KHN roept het kabinet dan ook op om maatregelen te treffen die écht resultaat opleveren en die zo min mogelijk impact hebben op bedrijven, gezinnen en medewerkers.

KHN zegt goed te begrijpen dat veel horecaondernemers de keuze zullen maken om gewoon open te blijven en heeft daar alle begrip voor. 'Dit gaat om overleven. De financiële compensatie vanuit de overheid is nooit in de buurt van 100% gekomen en ook de financiële rek is eruit! De grens van het betamelijke is bereikt. KHN is er voorstander van om horecaondernemers en gasten er samen uit te laten komen als er nieuwe beperkingen komen; een bezoek aan de horeca is én blijft een vrije keuze. De overheid is hierbij niet nodig.'