Compass Group gaat samenwerking aan met The Colour Kitchen

Compass Group gaat samenwerking aan met The Colour Kitchen

Compass Group gaat een exclusieve samenwerking aan met The Colour Kitchen voor de catering- en foodservice activiteiten. The Colour Kitchen biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om een opleiding te volgen en zich als mens en medewerker te ontwikkelen. Dat sluit aan bij de mvo-doelstellingen van Compass Group Nederland.

Compass Group Nederland heeft haar mvo-doelstellingen gebundeld in Nula. Nula is gebaseerd op de pijlers: milieu, mens en maatschappij & gezondheid. Vanuit de pijler Mens & Maatschappij zet Compass zijn expertise en netwerk in voor gelijke kansen en sterke communities. Daarbij richt het bedrijf zich op een diverse en inclusieve werkomgeving met gelijke kansen voor iedereen. Zo komen alle (toekomstige) werknemers tot hun recht in een sociaal veilige werkomgeving.

'De samenwerking met The Colour Kitchen past perfect binnen het Nula gedachtegoed. Hiermee hebben we echt een extra dimensie te bieden aan onze (toekomstige) klanten', aldus Dieuwke Moerman, directeur sales & marketing.

In september maakte PSO-Nederland bekend dat Compass Group trede 3 op de PSO-prestatieladder behaalde. De PSO een landelijk en wetenschappelijk onderbouwd meetinstrument en keurmerk dat is uitgegroeid tot de norm voor sociaal ondernemen. Compass zet nu een vervolgstap door met The Colour Kitchen verder te gaan als partner. Zo draagt deze samenwerking bij aan het PSO trede 3 criterium om minimaal 30 procent van het personeelsbestand te laten bestaan uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Samenwerking

De samenwerking met The Colour Kitchen is afgelopen september begonnen op het stadskantoor in Utrecht. Naast traditionele à-la-cartehoreca en food-delivery opende The Colour Kitchen de deuren voor bedrijfscatering. Sindsdien zijn er aspiraties om, met Compass Group, meer locaties te openen. Zo zetten Compass Group en The Colour Kitchen zich structureel in om zo veel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een plek te gunnen.

'De samenwerking met Compass geeft ons de ideale mogelijkheid om nu gezamenlijk en proactief invulling te geven aan onze sociale missie binnen het grote en groeiende netwerk van Compass. De, op termijn, verbreding van onze horeca- en cateringleerlijnen naar de facilitaire dienstverlening doet een lang gekoesterde wens van ons uitkomen', aldus Bartel Geleijnse, co-founder en directeur The Colour Kitchen.

The Colour Kitchen maakte in 2019 een doorstart nadat de restaurantketen eerder failliet was verklaard. De vestigingen bleven open omdat de curator al verwachtte dat een doorstart kan worden gemaakt.