Compass Group opent dark kitchen in Utrecht

Compass Group opent dark kitchen in Utrecht

Compass Group Nederland werkt vanaf september vanuit een -centrale productiekeuken binnen de regio Utrecht. Na succesvolle starts binnen de leisure markt van Famous Flavours bij onder andere AFAS Circus Theater, een uitbreiding in het services aanbod met professionele glasbewassing van Eurest Services, is deze ontwikkeling in lijn met de nieuwe koers die Compass Group vaart.

Na de learnings die zijn opgedaan, op het gebied van centraal produceren ter ondersteuning van een aantal locaties binnen de regio Amsterdam, is dit het moment om uit te breiden richting Utrecht.

'Binnen de regio Utrecht zijn wij recent gestart met het centraal produceren van een gezond en gevarieerd assortiment ten behoeve van fooddelivery. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt kunnen wij onze locaties ontlasten en ze voorzien van kwalitatief hoogwaardige en duurzame producten ten behoeve van lunch en banqueting. Daarnaast verkorten wij de keten doordat wij zoveel mogelijk met lokale leveranciers werken', aldus Jacqueline van Beek, Operationeel Directeur Compass Group Nederland.

'Onze koks zijn van start gegaan met voornamelijk koude gerechten zoals salades, poké bowls en wraps, op korte termijn wordt dit uitgebreid met een completer vers assortiment zoals zoals soepen, quiches en andere maaltijdcomponenten.'

De verwachting is om op korte termijn verder uit te bouwen binnen de regio’s waar Compass Group veel locaties heeft. Op deze manier wordt de kwaliteit en de uniformiteit van producten geborgd en wordt ervoor gezorgd dat alles wat naar onze gasten gaat voldoet aan de duurzaamheidscriteria die voor onze klanten zo belangrijk zijn.

Compass Group

Compass Group biedt met de merken Eurest, Eurest Services, Famous Flavours en Xandrion vernieuwende en verrassende hospitality oplossingen op het gebied van food en services voor verschillende segmenten. Als grootste food en service organisatie ter wereld maken wij gebruik van de kennis en ervaring uit 45 landen.

Het welzijn én het on- en offline verbinden van medewerkers en gasten staat altijd centraal binnen onze 24/7 dienstverlening. Hierdoor kunnen onze opdrachtgevers zich focussen op hun kernactiviteiten en succesvol zijn. Tegelijkertijd zorgen wij ervoor dat alles wat wij voor onze opdrachtgevers ontwikkelen, strookt met duurzame ambities.