Franchiseformule ’t Bakhuus neemt cafetaria’s Reinders in Doesburg over

Franchiseformule ’t Bakhuus neemt cafetaria’s Reinders in Doesburg over

Franchiseketen ’t Bakhuus neemt de cafetaria’s van Reinders in Doesburg over. De overname vindt plaats op 1 februari. Voor Reinders, nu nog aangesloten bij de formule Big Snack, betekent het dat een eind komt aan ruim 40 jaar friet bakken in de Gelderse Hanzestad.

De overname wordt bevestigd door eigenaar Andy Shan van de Bakhuus Groep. Met het inlijven van de twee Doesburgse cafetaria’s komt het aantal zaken van de franchiseformule uit op 21. De aangesloten winkels zijn voornamelijk in het oosten van het land gevestigd.

Eind aan 40 jaar cafetariageschiedenis

Cafetaria Reinders is een begrip in Doesburg en heeft vestigingen op de Kraakselaan en in de nieuwbouwwijk Beinum. De eerste zaak, aan de rand van de stad, wordt gerund door Gert-Jan en Ans. Broer Frank en Elly runnen de locatie in Beinum.

De geschiedenis van cafetaria Reinders in de Gelderse stad gaat ruim 40 jaar terug. De laatste jaren waren de twee zaken aangesloten bij de formule Big Snack.

Andy Shan

Na de overname door de Bakhuus Groep per 1 februari krijgen de cafetaria’s Aziatische eigenaren en wordt het exterieur aangepast. Als de zaken enkele maanden onder de nieuwe naam draaien, worden eventueel andere aanpassingen doorgevoerd. Ketenbaas Andy Shan denkt aan de introductie van meer hamburgers in het assortiment en mikt op kippensnacks.

Financier

Shan opende ’t Bakhuus in Olst 14 jaar geleden. Hij is financier en mede-eigenaar van het concept en werkt voor iedere locatie samen met ondernemers/compagnons. Door de overnames in Doesburg draaien straks 21 zaken onder de vlag van de franchiseformule.