Hotel The Albus Amsterdam gekocht door particuliere belegger

Hotel The Albus Amsterdam gekocht door particuliere belegger

Het pand waar hotel The Albus in Amsterdam huist, is verkocht aan Vischjager Vastgoed. Het vastgoed was in eigendom van een ander particulier beleggingsvehikel en blijft ook na de deal in private handen. Het hotelpand is langjarig verhuurd aan The Albus. De verkoop is bijzonder omdat afgelopen jaar nauwelijks hoteltransacties hebben plaatsgevonden.

Hotel The Albus aan de Vijzelstraat huist in een monumentaal pand maar is een modern hotel met 72 kamers, 3 studio’s en bar/restaurant Senses. Dat het hotel verkocht is, is bijzonder gezien het geringe aantal hoteltransacties in 2021.

Bas Wilberts, head of Residential & Hotel Investment bij Savills Nederland, licht toe: ‘Sinds de covid-19 pandemie heeft de hotelsector het zwaar te verduren. Desalniettemin kon het Nederlandse hotelvastgoed rekenen op aanhoudende beleggersinteresse. Core-beleggingen, waaronder hotels in Amsterdam en andere grote Nederlandse steden, kunnen op onverminderde interesse rekenen van zowel binnenlandse- als buitenlandse investeerders.’

De verkoop is off-market gebeurd, waarbij de koper geïntroduceerd is door Invast Hotels die koper in het volledige proces ook op hotelgebied heeft geadviseerd. Savills heeft de verkopende partij van commercieel advies voorzien tijdens de transactie. Het traject werd juridisch begeleid door Labré Advocaten (verkoper) en DFLS Legal & Tax en SBvG Notarissen (koper). Technisch werd koper bijgestaan door FiMek Estate en commercieel door Invast.

Hotel The Albus

Het hotel ging tot een renovatie in 2010 door het leven als Albus Grand Hotel. Ook in 2017 werd het hotel grondig onder handen genomen. Alle kamers werden vernieuwd en onder meer voorzien van designmeubilair van uiteenlopende ontwerpers als Eileen Gray, Marc Sadler, Enzo Catellani en Per Weiss. Ook werd een systeem in gebruik genomen waarmee het hotel als een van de eerste in Europa CO2-neutraal was.