Jonnie en Thérèse Boer openen hun nieuwste tropische restaurant

Jonnie en Thérèse Boer openen hun nieuwste tropische restaurant

Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant De Librije hebben dit weekend de deuren geopend van hun nieuwste zaak: Bar Senang op Bonaire, het tropische zusje van Bar Senang in Zwolle.

Het nieuwste restaurant op het Delfins Resort bevat de smaken en invloeden van de Oriënt in de Caribbean. Over de kaart zeggen de ondernemers dat de oriëntaalse keuken te omvangrijk is om in éen menukaart te kunnen aanbieden. 'Daarom zal onze menukaart continu blijven wijzigen om alle windrichtingen van de Oriënt naar het eiland te kunnen halen. Voor iedereen en ieder moment van de dag staat er wat op de kaart. Van snacks voor bij de borrel tot een volledige Senang tafel om met z’n allen van te genieten.'

Gastheer en chef-kok

Het is het tweede restaurant op Bonaire voor het echtpaar van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Eerder openden ze al Brass Boer op Bonaire. Een zaak met hetzelfde concept werd later ook in Zwolle geopend: Brass Boer Thuis. De gastheer van Bar Senang op Bonaire is Feike Postma, de chef-kok is Stefan Martens.

Senang

Senang opent op het terrein van Delpfins Beach Resort, net als Brass Boer Bonaire. Omdat het resort wordt uitgebreid met nieuwe villa’s, vroeg de eigenaar of ze een nieuw horecaconcept wilden bedenken. Het moest een laagdrempelig concept zijn. Zo ontstond het idee voor ‘Senang’, het Maleisische woord voor ‘je lekker voelen’.

Op de kaart

Boer: ‘We koken er niet alleen Maleis of Indonesisch. We hebben de afgelopen 20 jaar veel in Azië gereisd en we zijn altijd erg verrast in Korea, de binnenlanden van China en Thailand waar we zulke mooie dingen hebben gegeten. Met mijn 30 jaar kookervaring in combinatie met de Aziatische keuken denk ik echt dat we een mooi ding kunnen neerzetten.’ Hij vervolgt: ‘Het idee is dat je er in je zwembroek kunt gaan zitten. Als je zin hebt in één gerechtje, Koreaanse barbecue ofzo. Maar Aziatische invloeden, daar houd ik van. En die zijn op het hele eiland nog niet zo te vinden.’

Brass Boer Curaçao

Op de planning staat ook nog een opening van Brass Boer Curaçao. Aan een pier op het strand van het Blue Bay resort geniet de gast vanaf maart 2022 van de service en gerechten die Brass Boer te bieden heeft. Recent nam het echtpaar ook Brasserie Jansen in Zwolle over.

Coronamaatregelen

Echtpaar Boer heeft de vestigingen van Bar Senang in Zwolle en Brass Boer in diezelfde stad momenteel gesloten vanwege de huidige coronamaatregelen.  ‘Sluiten pakt daar beter uit dan voor twee uurtjes lunch draaien. De teams helpen ons nu zo veel mogelijk bij onze activiteiten vanuit De Librije.’

Bar Senang in Zwolle opende dit voorjaar de deuren naast Brass Boer Thuis. 'Zo kunnen de twee concepten elkaar ook versterken', vertelde Thérèse Boer.