Aanvragen nieuwste NOW mogelijk tot eind van de maand

Aanvragen nieuwste NOW mogelijk tot eind van de maand

Als je als ondernemer steun vanuit NOW wil aanvragen, of als je NOW hebt ontvangen en een definitieve berekening moet aanvragen, is het belangrijk dat je dat op tijd doet. Ook als je nog wacht op een derden- of accountantsverklaring moet je op tijd de aanvraag voor de definitieve berekening doen.

Werkgevers kunnen nog tot en met 31 januari 2022 een tegemoetkoming aanvragen voor de zevende aanvraagperiode (november en december 2021). In deze aanvraag voor de tegemoetkoming kun je maximaal 80% omzetverlies invullen. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is dit percentage verhoogd naar 90%. Als je meer dan 80% omzetverlies heeft, dan kun je dit bij je aanvraag voor de definitieve berekening doorgeven.

Achtste aanvraagperiode

Het kabinet heeft aangekondigd dat er een achtste aanvraagperiode komt (januari, februari en maart 2022). Het streven is dat werkgevers februari hiervoor een aanvraag kunnen doen. Meer informatie over de voorwaarden en de opening van het loket volgen nog.

Definitieve berekening vierde en vijfde aanvraagperiode

Werkgevers die een tegemoetkoming hebben ontvangen voor de vierde en vijfde aanvraagperiode, kunnen vanaf 31 januari 2022 een definitieve berekening aanvragen. Vraag altijd een definitieve berekening aan. Als je dat niet doet, moet je het voorschot namelijk in zijn geheel terugbetalen. Meer informatie is te vinden op de website van het UWV.