Bib Gourmand-restaurant Novo New Dining krijgt dessertbar op nieuwe locatie

Bib Gourmand-restaurant Novo New Dining krijgt dessertbar op nieuwe locatie
Rodny Welters

Chef Rodny Welters gaat zijn restaurant Novo New Dining - bekroond met een Bib Gourmand - verhuizen. Hij gaat naar het pand van Blanche Dael koffie op het Sphinxterrein in Maastricht waar hij de vijfde etage betrekt, plus het dakterras. Uniek: de dessertbar.

Het Bib-Gourmand restaurant Novo New Dining van chef Rodny Welters verlaat Wyck in Maastricht en verhuist naar het hippe Sphinxkwartier. Op 28 mei draaien Welters en zijn team de laatste service op de huidige locatie op de Wilhelminasingel.

Dessertbar met eigen menu

Kort daarna verwelkomt Welters zijn gasten op de vijfde verdieping van het pand van koffiebranderij Blanche Dael. De locatie in het Sphinxkwartier voegt nieuwe elementen toe aan de fine dining beleving die Welters wil bieden. 'Gasten kunnen uitgebreid tafelen met uitzicht op de open keuken in het midden van de zaak, centraal gelegen in het restaurant en bij mooi weer kan het aperitief op het dakterras genuttigd worden, mét uitzicht over Maastricht. De wijnen kiezen ze de uit ‘wijnkluis’.

Novo New Dining gaat vernieuwen

Er komt daarnaast ook plaats voor een primeur in Nederlands Limburg, want Rodny Welters maakt zijn droom waar en opent de eerste dessertbar in de streek. Hij serveert hier gasten desserts (live cooking), cocktails of een bijzondere koffie. Stikstof, droogijs, helium…. 'Echt beleving,  met de meest spectaculaire keukentechnieken. Hier kunnen mensen ook alleen vier gangen desserts bestellen.'  De dessertbar krijgt acht hoge zitplaatsen. Het restaurant zelf ongeveer 42, afhankelijk van de bezetting van de tafels. Het totaal is 250 vierkante meter, dus we zetten het ruim op; dat is iets wat gasten nu echt waarderen.' Het huidige Novo heeft nu 40 couverts, maar door de 1,5 meter leverde Welters er wel 12 in.'

Op de bovenste etage komt Novo New Dining.

Dezelfde prijs-kwaliteitverhouding.

Er staan heel wat vernieuwingen op het programma. Toch benadrukt Welters dat de prijs-kwaliteitverhouding voorop staat. ‘Novo New Dining staat al jaren voor een verfrissende fine dining keuken met aandacht en respect voor eerlijke producten. Dat zal ook in de toekomst zeker niet veranderen’, besluit Welters.

En zo ziet het pand er van binnen uit.

Waarom verhuizen?

De huidige locatie van Novo New Dining, aan de Wilhelminasingel in Wyck, krijgt vanaf juni een nieuwe bestemming waardoor Welters het pand moest verlaten.

Hij zocht naar een nieuwe locatie en zijn oog viel bij die zoektocht op het industriële en karakteristieke pand van Blanche Dael. ‘We zijn heel enthousiast om vanaf deze zomer een nieuwe culinaire bovenbuur te verwelkomen.’, aldus Albert Berghof, eigenaar van Blanche Dael. Welters werd bij de overstap bijgestaan door Jérôme Slakhorst van het bureau Horeca Advies Slakhorst. Voor de architectuur van het restaurant koos chef Rodny voor architect Koen Savelkoul. Wat de keuken betreft werd dit Wihofecta & Qook keukens, met Ron Vrancken als aanspreekpunt.